SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Desallotjats per un foc que enfonsa la teulada d'una casa a Camarasa

Les flames es van propagar pel sostre de fusta i van calcinar el menjador || Els inquilins van sortir pel seu propi peu i ahir no van poder tornar al domicili

Estat en el qual va quedar la teulada de la casa després de l’incendi.

Estat en el qual va quedar la teulada de la casa després de l’incendi.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família va ser desallotjada ahir a Camarasa per un incendi a casa que va calcinar el menjador i va destrossar part de la teulada. El foc es va declarar, per causes que es desconeixen, a les 12.27 hores en una casa unifamiliar situada al carrer Jaume I d’aquesta localitat de la Noguera. Els Bombers van desplaçar set dotacions fins al lloc, entre els quals l’autoescala. Quan hi van arribar, els inquilins afectats ja havien sortit pel seu propi peu al carrer. Les flames es van propagar pel sostre de fusta. Fins a les 13.46 hores no van poder donar-lo per controlat. El foc va calcinar el menjador i la xemeneia i el fum va afectar la resta de l’immoble. A més, va cedir part de la teulada, encara que no hi va haver altres danys estructurals, segons les primeres estimacions. A les 17.17 hores van donar el servei per finalitzat. Els quatre afectats no van poder tornar al seu domicili.

Els Bombers atenen una mitjana d’un servei al dia per incendis en habitatges a les comarques lleidatanes. L’any passat, fins al 31 d’octubre havien actuat en un total de 356 focs registrats en cases particulars a la província de Lleida. El Segrià és la comarca que més serveis d’aquest tipus concentra, amb 137 actuacions. Un elevat percentatge dels incendis d’habitatge es produeixen amb l’arribada del fred, especialment originats a les xemeneies a l’encendre-les de nou després de diversos mesos apagades. Per aquesta raó recomanen revisar la instal·lació (que el tub estigui net i no hi quedi sutge), no cremar fustes tractades o resinoses, no tirar líquids inflamables i evitar deixar-la encesa a la nit sense mataespurnes.

Per reduir aquestes xifres i evitar desgràcies, els Bombers difonen consells de prevenció i de què s’ha de fer en cas d’incendi. Així, recomanen instal·lar detectors de fum, ja que aquest és el principal perill. Es tracta de dispositius electrònics que, en cas que hi hagi fum, emeten una alarma acústica que avisa els ocupants de la llar en una etapa molt inicial del foc, la qual cosa permet a la persona actuar per evitar que la situació empitjori. Pel que fa a les xemeneies, recomanen revisar-les periòdicament.

tracking