SEGRE

EQUIPAMENTS PERSONES GRANS

El Centre de Serveis d'Anglesola serà residència i centre de dia

A partir de la primavera amb 11 i 15 places, respectivament || L’ajuntament treu a concurs la seua gestió per un termini de cinc anys ampliables a dos més

Imatge d’una de les sis habitacions que es van habilitar el 2016.

Imatge d’una de les sis habitacions que es van habilitar el 2016.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Serveis d’Anglesola serà també residència i centre de dia a partir de la primavera. L’ajuntament ha tret a concurs aquesta setmana el contracte per gestionar el centre per un termini de cinc anys prorrogables a dos més fins un total de set. L’alcaldessa, Carme Miró, va destacar ahir que “entre els veïns hi ha molt interès, ja que amb la posada en funcionament de la residència i el centre de dia, els usuaris no hauran d’anar-se’n a cap altre municipi per rebre aquest servei, llargament reivindicat a Anglesola”. Segons Miró, el Centre de Serveis oferirà onze places de residència i quinze per al centre de dia. En total, hi haurà sis habitacions, cinc de dobles i una d’individual, amb tres banys. L’objectiu, segons Miró, és que pugui entrar en funcionament entre l’abril i el maig.

La primera edil va explicar que fa gairebé quatre anys que l’ajuntament tramita el nou ús d’aquest equipament, ja que les obres de la part de la residència, que costaran més de 440.000 euros i van ser finançades per l’última convocatòria del PUOSC, van finalitzar a principis del 2016.

Miró va apuntar que el Centre de Serveis, actualment gestionat pel consistori, passarà a una gestió en mans de l’empresa que guanyi el concurs i aquesta haurà de decidir els serveis que manté o si els amplia amb altres de nous. Una de les condicions és que assumeixin les tres treballadores actuals i que la cafeteria es mantingui com un espai obert a tot el poble, com ara, alhora que continuarà sent la seu social dels jubilats.

S’ha de recordar que el Centre de Serveis de Anglesola va ser pioner a Lleida a l’oferir als veïns diferents serveis com per exemple bugaderia, perruqueria, treballador social, infermeria, telecentre i cuina amb menjador, entre d’altres.

La posada en funcionament de la residència i del centre de dia culminarà un projecte que va posar en marxa fa gairebé quinze anys l’aleshores alcaldessa Rosa Maria Mora.

Així doncs, es tracta d’un model pensat per als petits municipis de les zones rurals amb l’objectiu de de poder oferir a les persones grans serveis de primera necessitat a un preu assequible per a totes les butxaques.

tracking