SEGRE

FAUNA DESPERFECTES

Els conills ja arrasen parcel·les senceres al Baix Segre i reactiven les batudes nocturnes

Un agricultor d’Aitona arrancarà una finca de sis-cents arbres per les destrosses || La conselleria es reunirà amb entitats i sindicats per posar en marxa el pla per reduir el nombre d’exemplars

Un agricultor d'Aitona arrancarà una finca de sis-cents arbres per les destrosses

Plaga de conills a AitonaMAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaga de conills ja provoca destrosses en finques senceres al Baix Segre. Aquest és el cas d’una explotació d’una hectàrea de superfície d’Aitona, on aquests animals han provocat la mort de dos-cents dels sis-cents arbres fruiters i l’any passat es van perdre 10.000 quilos de producció de paraguaians. El titular d’aquesta finca, Jesús Flix, va explicar que les destrosses provocades pels conills l’obliguen a arrancar tots els arbres perquè “amb el dany que hi ha no val la pena continuar”. Flix va assenyalar que aquests fruiters “poden produir, però el gènere serà dolent”. De fet, aquests exemplars han arrassat les branques, a més d’un metre d’altura del terra.

Així mateix, Flix reforça les proteccions instal·lades als troncs dels fruiters per evitar que roseguin l’escorça, uns diners i esforç que, per ara, no ha impedit els danys. Altres agricultors del Baix Segre han optat per tancar finques, encara que els conills salten per sobre per accedir a l’interior. Així mateix, els animals caven clots per sota de la carretera LP-7041, que comunica diversos municipis del Baix Segre.

Aquesta espècie també cava clots per sota de la carretera del Baix Segre, l’LV-7041

Per aquesta raó, la conselleria d’Agricultura reactivarà en les pròximes setmanes les batudes nocturnes per abatre conills. El director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, va apuntar que es reuniran amb UP, JARC, FCAC i la Federació de Caça per parlar sobre la continuïtat del pla per al control de l’espècie.

De Noguera va assenyalar en aquest sentit que els Agents Rurals tornaran a portar a terme batudes nocturnes per reduir el nombre de conills. En aquest cas, no serà necessari declarar l’emergència cinegètica per posar en marxa el pla, perquè “fins al 19 d’abril estem en temporada de caça”.

Val a recordar que amb el pla pilot de caceres que es va portar a terme al Segrià el 2018 la població de conills es va reduir un 37 per cent.

tracking