SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Queixes perquè els nens d'un col·legi d'Alcarràs dinen en una aula

Escolars del Parc del Saladar i les famílies demanen ampliar-lo o construir un altre centre || Educació espera donar resposta a la necessitat de més espai el curs vinent

Imatge dels nens i nenes de P3 de l’escola Parc del Saladar d’Alcarràs mentre dinen en una aula.

Imatge dels nens i nenes de P3 de l’escola Parc del Saladar d’Alcarràs mentre dinen en una aula.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ampa de l’escola Parc del Saladar d’Alcarràs va denunciar ahir la saturació del centre, que ha obligat aquest curs uns trenta nens i nenes de P3 a dinar en una aula i no al menjador. De la mateixa manera, fonts de l’Ampa van assegurar que els escolars de P5 surten a l’hora del pati “a un lateral de l’edifici”. El centre té dos línies, tot i que a la majoria de cursos hi ha tres classes en lloc de dos. Aquesta situació es repeteix a l’altra escola d’Alcarràs, Comtes de Torregrossa. Per aquest motiu, l’Ampa demana a la conselleria d’Educació “una solució definitiva”, ja sigui amb l’ampliació d’una de les escoles perquè tingui tres línies o que es construeixi un altre centre. Les famílies celebraran una assemblea la setmana que ve per decidir si organitzen mobilitzacions. Val a recordar que el 2009 es van impartir classes en passadissos per manca d’espai. En aquest sentit, des de l’Ampa van assenyalar que després d’inaugurar el col·legi el 2017, quan tenia només deu anys, s’han hagut de tornar a utilitzar barracons “perquè l’edifici no és prou gran”.

Per la seua banda, el director dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar que treballen per trobar “la millor manera per atendre les necessitats dels dos centres” i “redistribuir espais”. Vega va avançar en aquest sentit que “s’estan posant els mitjans perquè això sigui possible per al curs vinent”. Va apuntar que al Parc del Saladar es farà “ben aviat” un ampliació del pati, que “ha quedat just”.

Les famílies decidiran en assemblea si programen mobilitzacions perquè atenguin la reivindicació

Així mateix, l’alcalde, Manel Ezquerra, va assenyalar que l’ajuntament “va alertant Educació que el problema de la saturació es pot agreujar”. Va assegurar que l’augment de la població del municipi ve motivat per l’arribada de famílies amb nens en edat escolar. Ezquerra va afirmar que l’institut també està saturat i que “Educació ja està posant fil a l’agulla” per resoldre aquesta problemàtica.

“Si es continuen necessitant més línies, s’ampliaria un centre”

El director dels serveis territorials d’Educació a Lleida, Carles Vega, va explicar que “si es manté en el temps la necessitat de cinc línies a Alcarràs, es farà una ampliació del Comtes de Torregrossa o del Parc del Saladar”. Vega va respondre d’aquesta manera a la situació en la qual es troben aquests dos col·legis, en què a la majoria dels cursos hi ha tres aules en lloc de les dos establertes al tenir dos línies. Va apuntar que aquesta pràctica es va aplicar “per reparar una necessitat d’escolarització que no reclamava una nova escola”. En aquest sentit, des de l’Ampa del Parc del Saladar van apuntar que a tercer de Primària hi ha sis classes entre els dos col·legis i van assegurar que el problema s’ha agreujat durant els últims tres anys. Van explicar que al Parc del Saladar hi ha 520 escolars quan el col·legi està previst per a uns quatre-cents i que l’edifici està “completament saturat”.

tracking