SEGRE

PROMOCIÓ TURISME

Les Garrigues dobla el nombre d'allotjaments turístics en cinc anys

La comarca ha passat de 22 establiments el 2014 a sumar els 45 aquest any

Una de les sales de la casa rural Cal Miqueló, a Puiggròs.

Una de les sales de la casa rural Cal Miqueló, a Puiggròs.C. C. LES GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els últims cinc anys, el nombre d’allotjaments turístics a la comarca de les Garrigues s’ha doblat, ja que ha passat dels 22 establiments del 2014 als més de 45 aquest 2020. En total, hi ha actualment 450 places disponibles entre hotels, turisme rural i habitatges d’ús turístic. El consell de les Garrigues ha treballat en els últims anys a donar a conèixer la comarca i els seus productes agroalimentaris, com també el patrimoni cultural, gastronòmic, paisatgístic i de naturalesa. Segons van informar des de fonts del consell comarcal, tots aquests actius són els motius que atreuen els turistes que visiten la comarca.

Tradicionalment, les Garrigues ha estat un territori poc explotat turísticament i l’increment de visitants ha propiciat l’obertura de nous establiments turístics com una nova oportunitat econòmica, complementària a l’activitat agrícola de la zona. Des del consell, asseguren que el sector turístic ja s’ha convertit en una alternativa de creació de llocs de treball directes i indirectes a la comarca. Així mateix, van destacar que paral·lelament a la promoció que porten a terme els establiments turístics, des de les institucions i empreses es treballa en propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, espais culturals i experiències vinculades a l’oli, entre d’altres, que han d’ajudar a consolidar el sector turístic a la comarca.

El consell presentarà aquest cap de setmana a l’estand la Fira de l’Oli de les Garrigues el projecte turístic comarcal, amb dades de l’evolució al llarg d’aquests últims anys, una breu història del turisme a la comarca i una mostra fotogràfica dels diferents establiments turístics amb què compta actualment.

tracking