SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Reobren la finestreta de bitllets en precari a Tàrrega i Bell-lloc

Tancades aquest mes de gener, a més de la de Cervera || Tornen a tenir personal després de l’acord del diputat de Terol Existeix per investir Pedro Sánchez

Una senyora al comprar el bitllet a l’estació de Bell-lloc d’Urgell.

Una senyora al comprar el bitllet a l’estació de Bell-lloc d’Urgell.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions de tren de Tàrrega i Bell-lloc tornaven ahir a tenir personal a les taquilles d’informació i venda de bitllets després de tancar-les a principis d’any, quan Renfe va assumir les competències del servei al finalitzar el conveni amb l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif).

Adif reposa ara el servei de manera provisional a les estacions que es van veure afectades pel nou criteri de Renfe, que va decidir vendre de manera presencial només a les estacions amb més de 100 viatgers al dia i més 250.000 euros de facturació anual. Ho fa majoritàriament amb personal encarregat de regular la circulació dels trens, que compatibilitza aquesta tasca principal amb la venda de bitllets presencial. En alguns casos està previst recórrer a empreses externes per continuar donant el servei.

El personal que regula la circulació dels trens serà el que vendrà els bitllets presencialment

Tanmateix, no totes les taquilles tancades per Renfe van tornar ahir a la normalitat. La taquilla de l’estació de Cervera no va apujar ahir la persiana. Fonts d’Adif ho van atribuir al fet que “la reobertura de taquilles s’està realitzant en la mesura del que és possible”. Les mateixes fonts només van assegurar que hi hauria personal a l’estació de Tàrrega, per la qual cosa podria ser que les de Bell-lloc i Cervera no aixequessin avui la persiana. Aquesta reobertura de taquilles té lloc arran de l’acord entre el Govern i l’únic diputat de Terol Existeix, Tomás Guitarte, per investir Pedro Sánchez. El Govern es va comprometre a paralitzar el tancament de finestretes anunciat per Renfe a 142 estacions de tot Espanya mentre es busquen solucions definitives (vegeu el desglossament).

S’ha de recordar que la decisió va deixar l’estació de Lleida com l’única de les línies de Manresa i la costa amb venda presencial de bitllets a les taquilles, de manera que els viatgers podien adquirir els bitllets en màquines de venda, internet, oficines de Correus o als mateixos trens.

Renfe acordarà què fer amb els ajuntaments i la Diputació Fons del ministeri de Transports van explicar ahir que aquesta mesura és provisional mentre es replanteja el paper de les estacions en zones rurals i l’impacte de retallar els serveis. Les mateixes fonts van dir que s’estan buscant solucions definitives mitjançant acords amb les diputacions i els ajuntaments que estiguin interessats a mantenir la venda presencial. Per la seua banda, des d’Adif asseguren que s’estan donant totes les facilitats possibles perquè Renfe pugui instal·lar les màquines d’autovenda a totes les estacions en les quals venia bitllets fins l’any passat adequant-les amb línies de dades i de telèfon. Val a recordar que el mes de juny del 2017, Adif ja havia traspassat a Renfe la venda de bitllets a la majoria de les estacions, però encara desenvolupava aquesta tasca a les de mida més petita, com són les de Tàrrega, Cervera i Bell-lloc.

tracking