SEGRE

PREVENCIÓ INICIATIVES

Tallers en instituts per a la prevenció del ciberassetjament i la violència de gènere

En el marc del Pla de Salut i Educació Emocional impulsat pel consell

El Servei Comarcal de Joventut JoveSegrià gestiona el projecte.

El Servei Comarcal de Joventut JoveSegrià gestiona el projecte.CONSELL COMARCAL DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell comarcal ha iniciat una campanya per prevenir el ciberassetjament i la violència de gènere entre els joves. Ho fa mitjançant tallers, debats, ponències i espectacles teatrals dirigits als alumnes d’instituts de Secundària; i també amb formació específica per als equips educatius d’aquests centres. Aquestes accions s’emmarquen en una estratègia més àmplia que inclou l’educació emocional, la convivència i el creixement personal dels joves.

A finals d’any es van fer algunes d’aquestes actuacions a l’institut Canigó d’Almacelles i al d’Almenar. També hi va haver accions formatives amb el professorat de l’institut d’Alpicat, en el marc del projecte Afluixa’t per enfortir les relacions de convivència i treball entre iguals.

Al llarg d’aquest mes de gener, les accions continuaran al municipi d’Alpicat i als instituts Joan Solà de Torrefarrera i de Seròs.

D’altra banda, la cooperativa de teatre Nus Teatre organitzarà diferents tallers en matèria d’igualtat de gènere en aquests centres educatius, així com representacions de l’obra en format de teatre fòrum #1000likes, que treballa mitjançant el debat i la interacció en diferents situacions de ciberassetjament.

Una altra de les accions és el projecte Rap’n’Power a Alpicat, que presenta el rap com a eina educativa dins i fora de les aules.

tracking