Fonolleres reuneix empreses al seu entorn que sumen més de 300 llocs de treball || Es beneficia de la ubicació entre Tàrrega i Cervera al peu de l’autovia A-2 i ara projecta ampliar la superfície industrial
Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© L'empresa INDOX Energy Systems va obrir l'any passat una segona nau a la zona.
X. S.Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© L'empresa INDOX Energy Systems va obrir l'any passat una segona nau a la zona.
X. S.Cinc llocs de treball per cada habitant censat. Aquesta és la inusual correlació entre el padró de Fonolleres, un poble de la Segarra amb 57 habitants; i els més de tres-cents llocs de treball que sumen les empreses que hi ha instal·lades a l’entorn: tres estacions de servei, tres restaurants, un hotel, el servei intercomarcal de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) i una dotzena d’indústries als dos costats de l’autovia A-2. Aquest nucli agregat del municipi de Granyanella s’ha convertit en un nexe entre Tàrrega i Cervera que ha tret partit de la seua ubicació i proximitat a dos dels principals eixos viaris (vegeu el desglossament).
Fonolleres té esgotat des de fa una dècada el sòl industrial, amb una superfície de trenta hectàrees que flanquegen pels dos costats l’autovia A-2. Ara el consistori demanarà la requalificació de 40.000 metres quadrats més.
Es tracta d’ampliacions a mitjà termini per a dos empreses. D’una banda, INDOX Energy Systems, que l’any passat ja va obrir una segona nau en direcció Barcelona que se suma a la que està ubicada a l’antiga Systempref, en direcció Tàrrega, en total uns 8.000 metres quadrats. Una altra ampliació prevista serà per a la firma de Torà Leds-C4, segona empresa de la Segarra en volum de treballadors després de la CAG, que ja compta amb 21.000 metres quadrats d’instal·lacions construïdes a Fonolleres.
Aquesta ampliació de la superfície industrial donarà pràcticament continuïtat a la zona industrial entre la capital de la Segarra i la de l’Urgell, separades tan sols per deu quilòmetres de distància.
De fet, si l’any 2010, s’hagués complert la projecció del Govern d’instal·lar a Granyanella una Illa Càrnia, per a la qual es calculava una superfície de 40 hectàrees, la unió de les zones industrials de Cervera i Tàrrega per Granyanella ja seria una realitat.