SEGRE

MUNICIPIS EMPRESES

Un poble de la Lleida de cinquanta-set veïns té cinc llocs de feina per cada habitant

Fonolleres reuneix empreses al seu entorn que sumen més de 300 llocs de treball || Es beneficia de la ubicació entre Tàrrega i Cervera al peu de l’autovia A-2 i ara projecta ampliar la superfície industrial

L’empresa INDOX Energy Systems va obrir l’any passat una segona nau a la zona.

L’empresa INDOX Energy Systems va obrir l’any passat una segona nau a la zona.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc llocs de treball per cada habitant censat. Aquesta és la inusual correlació entre el padró de Fonolleres, un poble de la Segarra amb 57 habitants; i els més de tres-cents llocs de treball que sumen les empreses que hi ha instal·lades a l’entorn: tres estacions de servei, tres restaurants, un hotel, el servei intercomarcal de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) i una dotzena d’indústries als dos costats de l’autovia A-2. Aquest nucli agregat del municipi de Granyanella s’ha convertit en un nexe entre Tàrrega i Cervera que ha tret partit de la seua ubicació i proximitat a dos dels principals eixos viaris (vegeu el desglossament).

Fonolleres té esgotat des de fa una dècada el sòl industrial, amb una superfície de trenta hectàrees que flanquegen pels dos costats l’autovia A-2. Ara el consistori demanarà la requalificació de 40.000 metres quadrats més.

Després d’una dècada amb el sòl industrial esgotat, es planteja ara ampliar-lo amb 40.000 metres quadrats

Es tracta d’ampliacions a mitjà termini per a dos empreses. D’una banda, INDOX Energy Systems, que l’any passat ja va obrir una segona nau en direcció Barcelona que se suma a la que està ubicada a l’antiga Systempref, en direcció Tàrrega, en total uns 8.000 metres quadrats. Una altra ampliació prevista serà per a la firma de Torà Leds-C4, segona empresa de la Segarra en volum de treballadors després de la CAG, que ja compta amb 21.000 metres quadrats d’instal·lacions construïdes a Fonolleres.

Aquesta ampliació de la superfície industrial donarà pràcticament continuïtat a la zona industrial entre la capital de la Segarra i la de l’Urgell, separades tan sols per deu quilòmetres de distància.

De fet, si l’any 2010, s’hagués complert la projecció del Govern d’instal·lar a Granyanella una Illa Càrnia, per a la qual es calculava una superfície de 40 hectàrees, la unió de les zones industrials de Cervera i Tàrrega per Granyanella ja seria una realitat.

Ben comunicat i sòl a preu assequible com a atractius La localitat de Fonolleres s’ha convertit en un enclavament atractiu per a l’activitat industrial, situat a cavall de l’Eix Transversal i l’A-2 i per on es mouen diàriament més de 50.000 vehicles. Aquest fet ha aconseguit generar una dinàmica inversora sostinguda en el temps. Un altre dels incentius perquè les empreses s’estableixin en aquest sòl industrial és el preu de les parcel·les, molt més atractiu del que pot aconseguir-se als voltants de la capital catalana. Així mateix, el municipi de Granyanella disposa encara de més de cent hectàrees que per a futures ampliacions de zona industrial entre la Curallada, Fonolleres, Tordera i la Móra.

L’empresa INDOX Energy Systems va obrir l’any passat una segona nau a la zona.

L’empresa INDOX Energy Systems va obrir l’any passat una segona nau a la zona.X. S.

tracking