SEGRE

Alerta per l'arribada d'un temporal que pot deixar neu en cotes molt baixes

La matinada de diumenge a dilluns podria nevar als 200 metres

Imatge d'arxiu d'una nevada el febrer del 2018 a Balaguer.

Alerta per l'arribada d'una borrasca que pot deixar neu en cotes baixesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil del Ministeri de l’Interior i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han alertat aquest divendres de l’arribada de la borrasca 'Glòria' diumenge, que produirà forts vents, pluja i neu. Segons el SMC, diumenge les precipitacions poden ser en forma de neu a partir de la cota dels 400 metres, especialment a les comarques del sud de Catalunya i, fins i tot, la matinada i dilluns al matí la cota pot descendir localment fins els 200 metres, sobretot en l’extrem sud i nord-est. Dimarts la cota de neu pujarà i les precipitacions seran importants al nord-est de Catalunya.

En el cas de forts vents, Protecció Civil recomana assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguin caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguin desprendre’s. A més, adverteixen del perill de pujar a bastides sense les adequades mesures de protecció. S’ha d’extremar les precaucions mentre es condueix, especialment a la sortida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesats en carreteres de doble sentit.

Les nevades exigeixen extremar les precuaciones, revisar el vehicle i estar al corrent de la situació meteorològica. Protecció Civil aconsella revisar pneumàtics, anticongelant i frens, i precaució amb el dipòsit de gasolina, si no va ple, i amb les cadenes o pneumàtics d’hivern. Igualment, és útil portar roba d’abric, un telèfon mòbil amb bateria i un carregador d’automòbil. En cas d’estar atrapat a la neu, s’ha de romandre al cotxe, amb la calefacció posada, així com, vigilar el tub d’escapament per si estigués obstruït. També Protección Civil alerta que només tret que la situació sigui insostenible intenti resoldre la situació per si mateix i adverteix que s’ha d’informar de l’ocorregut.

Davant de pluges intenses, s’ha de disminuir la velocitat de l’automòbil i no aturar-se en zones on pugui acumular-se grans quantitats d’aigua. Es recomana viatjar per carreteres principals i autopistes i precaució pel lloc on s’aparquin els cotxes, en cas de tempestes sobtades i pluges intenses, perquè el ràpid ascens de l’aigua pot fer malbé el vehicle. A més, s’aconsella no creuar ni amb el vehicle ni a peu els trams inundats. A les zones de camp també s’ha d’extremar les precaucions i allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de pendents i turons.

tracking