SEGRE

MUNICIPIS SUPOSADES IRREGULARITATS

Antifrau investiga la compra de l'edifici de la rectoria de la Portella

Indaga si l’alcalde va utilitzar informació privilegiada a l’adquirir-lo per a la seua empresa || El primer edil defensa l’operació i veu motius polítics en la denúncia

L’edifici de la rectoria de la Floresta, a la plaça Pare Costes.

L’edifici de la rectoria de la Floresta, a la plaça Pare Costes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha obert una investigació per la compra de la rectoria de la Portella per part d’una empresa de l’alcalde, Carles Català, i la posterior demolició parcial de l’edifici. Antifrau ho investiga després de rebre una denúncia per suposades irregularitats. Els denunciants sospiten que el primer edil va utilitzar informació privilegiada a l’adquirir l’edifici per a la seua empresa, i també presumeixen que des de l’ajuntament va promoure la demolició de l’edifici per aconseguir que el bisbat d’Urgell, antic propietari de la rectoria, la vengués a un bon preu. Tot això ho va negar a aquest diari l’alcalde, que va assegurar que l’operació de compravenda va ser completament transparent i la demolició parcial de l’edifici va ser autoritzada per l’ajuntament.

L’Oficina Antifrau va rebre una denúncia per les suposades irregularitats l’11 de juliol. Arran d’aquesta denúncia el director de l’oficina va ordenar l’inici d’actuacions d’avaluació prèvia de versemblança sobre els fets denunciats. Com a conseqüència del resultat d’aquestes actuacions de versemblança, Antifrau va dictar el passat 7 d’octubre una resolució en la qual el director de l’oficina va ordenar iniciar actuacions d’investigació per aclarir els fets denunciats.

Preguntat per aquesta investigació, l’alcalde, Carles Català, va assegurar a aquest diari que no té coneixement de les actuacions d’Antifrau i va assegurar que la compravenda de l’edifici de la rectoria va ser en tot moment transparent i es va produir sense que es registrés cap irregularitat. Segons Català, el bisbat va decidir desprendre’s de diversos edificis que tenia en mal estat arran de l’ensorrament del campanar de l’església de Rosselló el mes de gener del 2016. Un d’aquests edificis va ser la rectoria de la Portella, per la qual només es va interessar l’empresa de l’alcalde malgrat que altres firmes sabien que estava a la venda. Sobre la demolició parcial de l’immoble, Català va dir que es tracta de la part més antiga de l’edifici i va aconseguir la corresponent autorització de l’ajuntament.

Català veu motivacions polítiques en la denúncia. “Al darrere hi ha l’oposició, que vol guanyar d’aquesta forma el que no va guanyar a les urnes.”

tracking