SEGRE

POBLACIÓ IMMIGRACIÓ

Guissona demana més recursos i ajuts al superar el 52% d'immigració

És el màxim històric enfront del 47,74% de la població local i està repartida en quaranta-nou nacionalitats || Els serveis públics estan col·lapsats i temen guetos

Els romanesos són la població majoritària, amb 1.297.

Els romanesos són la població majoritària, amb 1.297.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guissona ha aconseguit aquest mes de gener el màxim històric tant de població, amb 7.290 veïns, com de persones estrangeres, que han assolit les 3.810, xifra que suposa el 52,2% del total dels veïns. Fins ara havia arribat al 50% i aquest rècord consolida el municipi com un dels que tenen més població immigrant d’Espanya. L’alcalde, Jaume Ars, va explicar que “és preocupant perquè els serveis públics, com la sanitat o l’ensenyament, estan col·lapsats, però a més el consistori no té recursos humans i tècnics per assumir la situació”. Només disposa d’una tècnica d’acollida a mitja jornada.

Segons Ars, el volum de persones que arriba a Guissona necessita augmentar l’atenció a nivell immediat, amb més personal d’acollida, i a mitjà termini “per aconseguir més integració i evitar que es produeixin guetos”. En aquest sentit, va explicar que a curt termini el problema no és la convivència, la gent té feina i conviu de forma harmònica.

Tanmateix, va reivindicar finançament públic per contractar un mediador cultural que pugui planificar una millor integració de la població estrangera. L’equip de govern es va reunir ahir amb el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, per demanar finançament econòmic amb l’objectiu de poder oferir un millor servei d’atenció i integració.

Segons les previsions de BonÀrea, Guissona continuarà augmentant fins a arribar en els pròxims tres anys als 10.000 habitants, amb la qual cosa superaria la capital de la comarca, Cervera. La nacionalitat majoritària és la romanesa amb 1.297 habitants, seguida d’Ucraïna amb 1.061, Senegal amb 517 i Bulgària amb 293. A Guissona conviuen quaranta-nou nacionalitats. Els nous veïns són majoritàriament població jove, d’entre vint i trenta-cinc anys.

Els romanesos són la població majoritària, amb 1.297.

Els romanesos són la població majoritària, amb 1.297.X.S.

tracking