SEGRE

SUCCESSOS OPERACIÓ POLICIAL

Desmantellen un grup criminal neonazi amb una facció a Lleida

Controlaven locals de lleure, clubs de cites i festes clandestines per traficar amb drogues i explotar dones sexualment || La policia deté setze persones

Diners intervinguts pels agents durant l’operació.

Diners intervinguts pels agents durant l’operació.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal neonazi amb bases a Mallorca, València i Catalunya, amb una facció a Lleida, que traficava amb drogues. Formen part de l’organització internacional United Tribuns i l’operació s’ha saldat amb setze detinguts. Segons va informar la Direcció General de Policia, l’operació, que va comptar amb la col·laboració d’Europol i la BKA alemanya, es va desenvolupar dijous, amb l’escorcoll de divuit immobles, finques i locals i s’ha localitzat un laboratori de speed i ketamina.

La policia va indicar que aquesta branca espanyola, de fundació recent, forma part d’una àmplia estructura internacional amb els capítols United Tribuns World, United Tribuns Nomads i les branques dels EUA, Alemanya, Àustria, Bòsnia, Bulgària, Dinamarca, França, Itàlia, Suïssa, Tailàndia i Turquia. L’organització compta amb més de 1.700 membres a tot el món vinculats al tràfic de drogues, l’explotació de dones per a la prostitució i la venjança contra bandes rivals.

L’organització criminal comptava amb forts vincles a l’extrema dreta radical i violenta

Presumptament, els membres del grup controlaven la seguretat de locals de lleure, clubs de cites i festes clandestines per facilitar el tràfic de drogues en aquests ambients. Els investigadors creuen que la banda va ocupar el lloc a Mallorca dels Ángeles del Infierno després que es desintegressin. La policia sospita que l’organització blanquejava els beneficis procedents de les activitats il·lícites mitjançant un entramat empresarial dedicat a proporcionar als membres contractes i nòmines fraudulentes. Després de la creació del primer capítol a Palma s’han anat succeint la creació d’altres grups simpatitzants a Lleida, Barcelona, Girona, Madrid i Tenerife, i la posada en marxa d’un futur grup a València. La policia afirma que part del lucre econòmic de l’activitat delictiva es destinava a finançar accions de grups vinculats a l’extrema dreta radical i violenta. Un jutjat de Palma es fa càrrec de la investigació.

L’organització tenia una intensa activitat a les xarxes socials

Els investigadors van destacar que una de les principals característiques de l’organització era la seua enorme activitat a les xarxes socials, a través d’abundants perfils creats per a la difusió dels seus postulats radicals. En aquests comptes públics es van detectar nombroses vinculacions que mantenien amb altres organitzacions extremistes neonazis d’àmbit estatal i internacional.

tracking