SEGRE

POLÍTICA

Talarn: "A la Diputació de Lleida ERC i JxCat tenim clar que treballem pels municipis, siguin del color que siguin"

Confia en l'estabilitat de l'acord de govern fins a final de mandat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, considera que els dos partits que formen el govern de la institució tenen clar que estan treballant pels municipis, "siguin del color que siguin" i que per això hi ha entesa entre ERC i JxCat. Entrevistat per l'ACN, Talarn confia en l'estabilitat de l'acord de govern fins a final de mandat malgrat les diferències polítiques que "segur que es produiran, sobretot quan s'atansin les eleccions municipals". Talarn també reconeix que li va doldre que els Comuns renunciessin a entrar al govern i no es reproduís així un acord com el de la Paria. En aquest sentit, assegura que la porta encara està oberta.

Per Joan Talarn, tot i que la Diputació es pot considerar com una "eina política" no té la mateixa consideració que un Parlament o una Generalitat. Aquest factor, creu que és el que ha motivat l'entesa amb els seus companys de govern, JxCat, "perquè estem treballant pels nostres municipis". Això no obstant, està convençut que al llarg del mandat es produiran diferències polítiques, sobretot quan s'atansin les eleccions municipals i afegeix que això "és lògic que sigui així". Als municipis però, Talarn remarca que hi ha "ciutadans de tots els colors i els diners els han d'arribar a ells".

El president de la Diputació diu que ERC i JxCat són els "extrems polítics" del territori, perquè uns són un partit d'esquerres i l'altre de dretes, fet que ocasiona que cadascú "tingui el seu posicionament polític i la seva manera de treballar". Talarn matisa però, que "això és lògic que sigui així en un país normal" i veu en aquesta "capacitat d'alternativa" com una oportunitat molt bona pel territori.

Les desavinences que cada cop són més freqüents entre els dos grans partits sobiranistes en l'àmbit nacional "són menys agreujades al territori", considera Talarn. En aquest sentit, remarca la importància del fet de l'objectiu compartit per la independència tot i que el país futur que desitgen sigui diferent.

Joan Talarn mostra preocupació per la situació del president del seu partit, Oriol Junqueras, a la presó per la sentència condemnatòria del judici del procés. "No hi ha res pitjor que saber que no tenen raó i que et tinguin a la presó", remarca Talarn, que al mateix temps destaca la "força" de Junqueras. Talarn pensa que el líder d'Esquerra ho està vivint amb "preocupació" però a la vegada "serenitat" i ha valorat la sentència del TJUE com a "agredolça" pel fet que està feliç de veure Puigdemont i Comín al Parlament Europeu, "però em va saber molt greu no veure-hi Junqueras".

Durant les negociacions pel pacte de govern a la Diputació de Lleida, Joan Talarn va apostar "fermament" per l'entrada d'En Comú Podem a l'acord però al final no va poder ser. Hauria desitjat repetir l'acord de govern a la Paeria que va investir com alcalde Miquel Pueyo, però a la corporació municipalista es van posar de manifest visions diferents. Això no obstant, Talarn destaca que la col·laboració amb els Comuns és "oberta" i que s'incorporen propostes i preguntes que plantegen.

En aquest sentit, es mostra convençut que les seves propostes es veuran reflectides al pressupost i assegura que la porta queda oberta per si volen entrar al govern de la corporació en un futur.

Talarn:

Talarn: "A la Diputació de Lleida ERC i JxCat tenim clar que treballem pels municipis, siguin del color que siguin"ACN

Talarn:

Talarn: "A la Diputació de Lleida ERC i JxCat tenim clar que treballem pels municipis, siguin del color que siguin"ACN

Talarn:

Talarn: "A la Diputació de Lleida ERC i JxCat tenim clar que treballem pels municipis, siguin del color que siguin"ACN

tracking