SEGRE

EMPRESES ECONOMIA SOSTENIBLE

Bell-lloc ampliarà el viver per fomentar l'economia verda

El viver de Bell-lloc acull diferents activitats.

El viver de Bell-lloc acull diferents activitats.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bell-lloc vol ampliar el seu viver d’empreses perquè pugui convertir-se en un centre de referència en bioeconomia circular. El principal objectiu és que nous emprenedors puguin investigar i dur a terme projectes dedicats a la conversió de recursos biològics renovables (matèria orgànica o purins, per exemple) en productes amb valor afegit. Així, reaprofitarà recursos que actualment no s’utilitzen, que tornaran al mercat.

La iniciativa està inclosa en un projecte global que lidera i coordina la Diputació de Lleida sota el nom d’Agrobiofood Ponent, que vol contribuir a transformar el model econòmic de Lleida cap a una economia verda a través d’ajuts de fons europeus. Un dels apartats del projecte és el de Bell-lloc, sota en el nom d’Ecofood HubLab.

El projecte que lidera la Diputació busca crear noves oportunitats de negoci

L’espai servirà per generar debats i permet la investigació en innovació agroalimentària i ecosistèmica, la creació de nous productes i l’allotjament de les empreses que sorgeixin a través d’aquests nous projectes. Per aquesta raó, la iniciativa contempla ampliar el viver a través d’un edifici annex que es destinaria a acollir les noves iniciatives.

D’aquesta manera, el viver, ubicat al carrer Joan Oró, es promociona juntament amb el gran polígon industrial que acull aquesta població del Pla d’Urgell.

“Volem ser un referent de les noves oportunitats de negoci que generaran l’economia sostenible, que és el futur, i també contribuirem que aquests nous projectes puguin desenvolupar-se al nostre territori”, va remarcar l’alcalde de Bell-lloc, Ramon Cònsola.

tracking