SEGRE

RESCATS MUNTANYA

Difícil rescat d'un pister de Port del Comte al caure amb una moto de neu

L’accidentat, de 41 anys, va ser evacuat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona || Sis escaladors ferits, un dels quals greu, durant una travessia al Ripollès

Efectius del GRAE dels Bombers, ahir en el rescat del pister accidentat a Port del Comte.

Efectius del GRAE dels Bombers, ahir en el rescat del pister accidentat a Port del Comte.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pister de l’estació d’esquí de Port del Comte, al Solsonès, va resultar ahir ferit al tenir una caiguda amb una moto de neu. Els Bombers van rebre l’avís a les 8.45 hores i es va activar una unitat del GRAE amb helicòpter, ja que l’accident va tenir lloc en una zona inaccessible a peu. Al ser localitzat, va ser evacuat en helicòpter fins a la zona on es trobava el SEM, que va evacuar el ferit a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Segons fonts de la pista d’esquí, l’accident es va produir quan el ferit circulava amb la moto de neu per obrir les pistes i la màquina va relliscar amb el gel que hi havia a la zona. Encara que al principi es creia que podia presentar una lesió medul·lar, finalment només es va tractar de contusions. L’estació d’esquí va agrair la tasca dels GRAE i el SEM i es van alegrar que quedés “en un ensurt”. Segons la previsió, el pister, veí de Vallcebre (Bergadà) i de 41 anys, podria rebre avui mateix l’alta.

D’altra banda, els GRAE van rescatar el gos d’un caçador que havia caigut a la lleixa d’una muntanya a Alòs de Balaguer.

A més, sis escaladors van resultar ferits ahir al caure a la Canal Amagada, a Setcases, al Ripollès. El grup, format per set persones, feia una travessia de muntanya entre el refugi d’Ulldeter i el Gra de Fajol. Un ferit de gravetat va ser evacuat al Vall d’Hebron; un altre, menys greu, a l’hospital Josep Trueta, i uns altres tres, lleus, al d’Olot. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir les causes de l’accident.

Efectius del GRAE dels Bombers, ahir en el rescat del pister accidentat a Port del Comte.

Efectius del GRAE dels Bombers, ahir en el rescat del pister accidentat a Port del Comte.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

tracking