SEGRE

INFRAESTRUCTURES IMMOBLES

Ferrocarrils rehabilita l'estació de Cellers per destinar-la a usos turístics

Un centre excursionista vol reobrir-la com a alberg i es convocarà un concurs

Les obres que es porten a terme a l’estació de Cellers-Llimiana, a la línia de la Pobla.

Les obres que es porten a terme a l’estació de Cellers-Llimiana, a la línia de la Pobla.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) rehabilita l’edifici estació de Cellers-Llimiana, a la línia de tren de la Pobla, per destinar-la a usos turístics. Fonts de FGC van explicar que està previst que les obres, que consisteixen a millorar la coberta de l’edifici, acabin a mitjans de febrer. No obstant, encara serà necessari que l’ajuntament modifiqui el planejament urbanístic de la zona perquè l’estació pugui destinar-se a aquest nou ús.

Per la seua part, l’alcalde de Castell de Mur, Josep Maria Mullol, va assegurar que ja treballen en aquest canvi del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). Una vegada estigui llesta la modificació, FGC traurà a concurs l’explotació de l’estació.

En aquest sentit, Josep Maria Mullol va apuntar que ja compten amb un interessat a instal·lar-se a l’immoble, encara que l’ús es determinarà a través d’un concurs públic. El primer edil va afirmar que es tracta del Centre Excursionista de Terrassa, que vol reobrir l’estació de Cellers com a allotjament, un ús que ja va tenir anys enrere.

A més, Mullol va assenyalar que treballaran conjuntament amb FGC per elaborar un pla especial urbanístic que contempli també millores en els accessos i els serveis de l’entorn de l’estació i també al nucli de les Cases de l’Estació, format per una dotzena d’habitatges.

Des de FGC van assenyalar que les obres que es porten a terme a Cellers-Llimiana formen part del projecte global per rehabilitar estacions de la línia de la Pobla i van recordar que també actuen en les de Vallfogona, Sant Llorenç de Montgai i Tremp. En conjunt, la inversió per millorar aquests equipaments és d’uns 445.000 euros.

tracking