SEGRE

POLÍTICA SUBVENCIONS

Almacelles diu que li retiren ajuts i la Diputació ho nega

Josep Ibarz.

Josep Ibarz.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz (JxCat), va denunciar ahir que la Diputació li ha retirat subvencions per valor de 200.000 euros. El primer edil va explicar que algunes estaven pendents de firmar i que d’altres ja estaven atorgades i adjudicades. Va assenyalar que es tracta de subvencions per asfaltar el camí dels Pedregals, substituir esglaons d’una escala que dóna accés a una escola, portar a terme treballs topogràfics i fer excavacions al poblat ibèric de la Saira. Aquesta última actuació, segons Ibarz, l’assumia la Diputació i incloïa també treballs a Tragó de Noguera. Ibarz va assegurar que també van rebre una notificació en què la Diputació els informava que s’havien denegat ajuts per reparar la teulada de l’església. L’alcalde va dir que el mes de novembre va parlar amb el president de la Diputació, Joan Talarn (ERC), i que aquest últim li va dir “que volien canviar els ajuts directes”. En aquest sentit, Ibarz va apuntar que hi ha alcaldes d’ERC que sí que estan rebent subvencions d’aquest tipus i va explicar que al desembre el seu ajuntament va enviar una carta a la Diputació demanant aquests ajuts i “encara no ens han respost”. Així mateix, va sol·licitar que “es respecti el que s’havia iniciat amb l’anterior govern” (quan el PDeCAT ostentava la presidència). Va criticar una “política discriminatòria i sectària que no s’havia vist mai” i va assegurar que els serveis jurídics del consistori enviaran un requeriment a la Diputació “perquè es desencallin aquestes subvencions o que justifiquin la seua retirada”. Ibarz va apuntar que no descarten accions legals.

Per la seua part, fonts de la Diputació van negar que s’hagin retirat aquestes ajudes. Van assegurar que es tracta de “subvencions del departament de Vies i Obres que havia demanat Ibarz quan era el diputat del ram durant el passat mandat i que no s’havien acabat de tramitar”. Pel que fa als ajuts directes van apuntar que “no s’han deixat d’atorgar perquè hi ha una partida per fer-ho, però els criteris s’han modificat”.

“Són subvencions del passat mandat i que no s’havien acabat de tramitar”

Van assegurar que l’ajuntament podrà tornar a demanar els ajuts de concurrència competitiva que preveurà el pressupost de la corporació del 2020.

tracking