SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENTS

Mor un treballador de Grandvalira al caure amb la moto de neu

Els seus companys van iniciar l’operatiu de recerca i van donar la veu d’alarma

Imatge d’arxiu de l’estació de Grandvalira, a Andorra.

Imatge d’arxiu de l’estació de Grandvalira, a Andorra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un treballador de 51 anys del complex Grandvalira, a Andorra, va morir ahir a la matinada després de tenir una caiguda amb la moto de neu mentre duia a terme una ronda de control de la pista d’esquí Pas de la Casa, segons va informar el Diari d’Andorra. Van ser els seus companys els que van donar la veu d’alarma i van iniciar el protocol de recerca després de perdre-hi la comunicació. Els maquinistes i la resta de companys de l’àrea de neu de cultiu van participar en l’operatiu i, quan van trobar el tècnic, van iniciar les maniobres de reanimació cardiorespiratòria i van alertar els Bombers. Una ambulància va traslladar l’home a l’hospital però, malgrat els esforços dels sanitaris, va morir a causa de la gravetat de les lesions. Segons apunta el diari del Principat, s’ha obert una investigació per esclarir les causes del tràgic sinistre. Des de l’estació d’esquí van lamentar la pèrdua del treballador i van donar el condol als seus familiars.

Unes hores abans de l’accident mortal de Grandvalira, els GRAE van participar en el rescat d’un treballador de l’estació d’esquí de Port del Comte que va caure també amb la seua moto de neu. L’incident va tenir lloc pocs minuts abans de les nou del matí en una zona de difícil accés, per la qual cosa els Bombers van necessitar l’ajut d’un helicòpter. En aquest cas, la víctima, de 41 anys i veí de Vallcebre (Berguedà), va ser traslladat a l’hospital Vall d’Hebron amb contusions.

Rescaten dos excursionistes a Coll de Nargó i Tavascan El Grup de Recolzament d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat va rescatar ahir dos excursionistes accidentats. La primera actuació va tenir lloc al voltant de les 15.20, quan un escalador de 62 anys va tenir una caiguda des d’una alçada de quatre metres a Coll de Nargó i va ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova amb contusions a l’esquena. Poc després, a les 15.35 hores, van iniciar el rescat d’una excursionista que va tenir una caiguda i es va fer mal a la cama mentre practicava esquí de travessia a Tavascan.

tracking