SEGRE

MEDI AMBIENT PROJECTES

Reforesten dotze hectàrees per recuperar fauna i flora

Acuaes cedeix l’ús d’una finca a GEMA, que instal·larà una bassa per a amfibis || A Tàrrega, al voltant del Segarra-Garrigues

Alguns dels voluntaris que van participar ahir en la plantada d’alzines a Tàrrega.

Alguns dels voluntaris que van participar ahir en la plantada d’alzines a Tàrrega.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup d’Ecologia i Medi Ambient de Tàrrega (GEMA) treballa en un projecte de reforestació seguint criteris científics que es durà a terme en una finca de dotze hectàrees propietat d’Aigües de les Conques d’Espanya (Acuaes), que ha cedit l’ús a l’entitat ambiental. És una parcel·la ubicada entre els nuclis d’Altet i la Figuerosa (tots dos al municipi de Tàrrega) on es troba un jaciment arqueològic. Jaume Ramon, de GEMA, va explicar ahir que amb l’actuació pretenen crear hàbitats esteparis i un entorn amb arbustos, així com una bassa per a amfibis. També preveuen instal·lar caixes niu, entre altres accions, amb l’objectiu de millorar els hàbitats del territori i garantir la supervivència de les espècies de flora i de fauna autòctones. Per poder iniciar el projecte, GEMA està pendent de rebre una subvenció de la Generalitat per als espais naturals de Catalunya.

Ramon va anunciar aquest projecte durant la plantació de 120 alzines a l’entorn del canal Segarra-Garrigues al seu pas per Tàrrega, concretament al camí de les Garrigues. Les alzines van ser finançades per BTT Tàrrega per preservar la biodiversitat del territori, del qual també es beneficien. El portaveu de l’entitat esportiva, Albert Fitó, va apuntar que a finals del mes de desembre des de BTT Tàrrega van organitzar una sortida amb uns 60 ciclistes i cadascun d’ells va fer una aportació de tres euros que van destinar a la compra d’alzines. L’acte d’ahir va reunir una vintena de persones, entre membres de GEMA, BTT Tàrrega, el Cau i La Soll.

BTT Tàrrega finança 120 alzines per contribuir a la preservació de la biodiversitat del territori

Val a recordar que GEMA ha organitzat en els últims anys diferents plantacions d’arbres, arbustos i llavors per reforestar l’entorn del canal Segarra-Garrigues al seu pas per la capital de l’Urgell. L’última va tenir lloc el passat 5 de gener.

tracking