SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Glòria esquiva Lleida però el Pirineu registra les temperatures més baixes de l'hivern

Van arribar a superar els 16 graus sota zero als cims del Pallars Sobirà i Aran || Les carreteres de la província estan preparades amb provisió de potassa i gairebé un centenar de màquines llevaneu

Actuació a Talarn.

Actuació a Talarn.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La borrasca Glòria va esquivar ahir les comarques de Lleida encara que va assolar el litoral català, va tenir importants conseqüències a Tarragona i Girona i va deixar quatre morts a Espanya.

Només va nevar de forma testimonial a primera hora del matí a Almatret (Segrià), que es va despertar amb camps i teulades emblanquinades; i a la Granadella (a les Garrigues), on cap a les 10 del matí va caure aigua neu. Tanmateix, les temperatures van caure en picat al Pirineu i en molts punts els termòmetres van registrar les més baixes de tot l’hivern.

Així, al pic del Mont-roig, a Alt Àneu, al Pallars Sobirà, es van assolir els 16,1 graus sota zero; al pic de la Bonaigua 15,6 graus negatius; al port, 13,5 sota zero; al refugi de les Ares, 9,4 graus sota zero, i a Esterri, un grau sota zero. Segons MeteoAran, les temperatures van estar molt per sota de les habituals per a l’època de l’any, per la qual cosa va ser la nit més freda en el que va d’any (-3°/6 a Bossòst; -13°/-6° a Beret).

El temporal tampoc va afectar les carreteres a Lleida. Segons l’alcalde de Vinaixa, Josep Maria Tarragó, la carretera N-240, el principal eix de connexió amb Tarragona, no va presentar problemes durant tota la jornada. Els alcaldes dels municipis propers a la Terra Alta van indicar estar preparats per afrontar qualsevol problema a la xarxa viària que sigui causat pel mal temps. El ministeri de Foment té preparades 47 màquines llevaneu a la demarcació de Lleida, i també disposa de 5.560 tones de sal per escampar per la xarxa viària i uns altres 621.000 litres de salmorra.

Per la seua part, Serveis Vials M. Albareda SL del Talladell, a la comarca de l’Urgell, porta tirant cada dia des de dissabte passat més de 14.000 quilos de potassa a les carreteres de titularitat de la Diputació a les comarques de les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell. S’ha de recordar que a l’Eix Transversal, que enllaça Lleida i Girona, va haver de restringir-se el pas de camions de gran tonatge a causa de la neu.

La Generalitat manté per avui les mesures de prevenció davant de possibles efectes de nevades, vent i baixes temperatures, encara que tot fa preveure que Lleida quedarà al marge de tota aquesta situació d’emergència.

Vuit avisos a Emergències per danys causats pel vent Els Bombers de la Generalitat van atendre entre diumenge a la nit i la jornada d’ahir vuit avisos per danys causats pel vent a les comarques lleidatanes, tot i que cap de gravetat. A Talarn, els Bombers van ser alertats a causa d’un despreniment en un habitatge situat al carrer Font de Caps. El vent va despenjar una de les finestres de l’immoble i va estar a punt de caure a la via pública. Segons el Meteocat, la previsió és que durant el dia d’avui encara es mantinguin els avisos per forts vents i precipitacions, mentre que la cota de neu pujarà. Un temps que es mantindrà fins demà dijous, amb un canvi per divendres.

Actuació a Talarn.

Actuació a Talarn.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

tracking