SEGRE

PATRIMONI RECONSTRUCCIÓ

Làser i drons per reconstruir la muralla del segle XIII de Saidí

Arran del despreniment de l’octubre, per consolidar les restes

Els treballs d’urgència a la muralles el mes d’octubre passat.

Els treballs d’urgència a la muralles el mes d’octubre passat.A.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tècnics del Govern d’Aragó van revisar la setmana passada amb làser i drons la muralla de Saidí per elaborar el projecte de consolidació integral de l’estructura, de la qual només queden dos parets i dos torrasses, segons va explicar l’alcalde, Marco Ibarz. S’ha de destacar que el temporal de finals del mes d’octubre passat va provocar un despreniment a la muralla, la qual cosa va obligar a dur a terme treballs d’emergència a mitjans de novembre col·locant-hi pilastres de formigó i una malla que cobreix tota l’estructura i es va apuntalar la base del talús de suport.

Ibarz va indicar que s’està pendent d’una reunió entre el consistori, responsables de Patrimoni del Govern aragonès i del gabinet d’arquitectes que elaboraran els esmentats projecte per fixar les bases d’una actuació general que es porta a terme en tota l’estructura.

La muralla de Saidí data del segle XIII i està declarada Bé d’Interès Cultural (BIC). Fa temps que l’ajuntament reclama una intervenció per poder preservar aquest patrimoni i ja va advertir de possibles caigudes.

tracking