SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Lloguen les tres últimes parcel·les per a hangars a l'aeroport de la Seu

Aeroports inicia el procés per adjudicar-les per un període d’entre 10 i 25 anys

L’aeroport té actualment vuit hangars construïts.

L’aeroport té actualment vuit hangars construïts.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports de Catalunya, ha iniciat el procés per adjudicar el dret de superfície de les últimes tres parcel·les per construir hangars a l’aeroport Andorra-la Seu. Es tracta de la tercera promoció d’hangars que arriba després que el Govern posés de lloguer cinc parcel·les, procés que ja ha quedat tancat a l’haver-se adjudicat tota la superfície. Queda pendent executar obres per aixecar quatre hangars ja adjudicats. L’aeroport compta actualment amb vuit hangars construïts, dels quals quatre són d’ús privat i els altres quatre estan ocupats per una empresa dedicada a treballs aeris i manteniment d’helicòpters (Helitrans Pyrenées), una empresa andorrana distribuïdora d’avionetes de la marca Pipistrel (Rapid Solutions) i una altra firma del Principat d’Andorra que ofereix servei d’aerotaxis i escola de formació de pilots (TSA).

Les bases del concurs públic d’aquesta tercera promoció fixa que el règim de les tres parcel·les serà de lloguer, en un dels contractes per 10 anys i en els dos restants per 25 anys. Totes les candidatures per optar a la construcció d’aquests nous hangars s’han de presentar abans del 12 de febrer. Els cànons de lloguer mensual, que fixen les bases del procés, oscil·len entre els 0,85 i els 0,95 € per metre quadrat i la superfície oscil·la entre els 500 i els 532 metres quadrats. Les estructures seran rectangulars per conservar una imatge d’homogeneïtat amb les ja existents.

Fonts pròximes van explicar que esperen ocupar les tres parcel·les disponibles, atès que la demanda per instal·lar-se a l’aeroport i desenvolupar activitats del sector aeronàutic és cada vegada més important. Val a recordar que el sistema d’aproximació per GPS que ha aconseguit ja l’aprovació definitiva entrarà en funcionament a l’abril.

tracking