SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES A PONENT

El temporal provoca dos ferits a Balaguer i Alpicat

A Balaguer i Alpicat i el vent tomba arbres i deixa 5.300 lleidatans sense llum

El mur caigut a Balaguer que va ferir una dona.

El mur caigut a Balaguer que va ferir una dona.Paeria de Balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Glòria va deixar ahir un balanç de dos ferits a Balaguer i Alpicat per les fortes ratxes de vent. Tots dos van ser traslladats a l’hospital Arnau de Vilanova. La borrasca, que assola la resta de Catalunya, va tombar a Ponent arbres i murs i va deixar sense llum durant diverses hores zones de municipis com Lleida, Tàrrega o Alcoletge.

Dos persones van resultar ferides ahir a Balaguer i Alpicat pels efectes del temporal Glòria, que assola la resta de Catalunya i que va deixar ratxes de vent de més de 100 quilòmetres per hora al pla. A Balaguer, una dona de 40 anys va patir diversos traumatismes després que un mur li caigués a sobre al carrer Ur-gell, al costat del supermercat Lidl. L’accident es va produir sobre les 15.00 hores i fins al lloc van acudir Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Bombers. La dona va ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova amb pronòstic menys greu, segons el SEM. D’altra banda, a Alpicat un home d’uns 47 anys va resultar ferit greu després de rebre l’impacte d’un tub que li va caure al cap. Va succeir a les 16.06 hores a Pla de Monsó i l’home va ser evacuat a l’hospital Arnau de Vilanova.

Les fortes ratxes de vent van tombar arbres i pals de llum, van provocar talls de subministrament elèctric que van afectar uns 5.300 abonats i van fer caure murs. Els Bombers van rebre uns 120 avisos. A Cervera, professors i alumnes del col·legi Jaume Balmes van quedar confinats per despreniments a la teulada i van sortir per una porta lateral després que els Bombers asseguressin la coberta. També a Cervera, el vent va arrancar la teulada dels blocs d’habitatges Flors de Maig, fet que va obligar la Policia Local a tancar l’accés a la ciutat per la carretera de Guissona. També va caure part de la teulada de l’institut La Segarra.

Un mur va caure sobre una dona a Balaguer i a Alpicat un veí va rebre l’impacte d’un tub

A Lleida ciutat, algunes zones dels barris del Secà de Sant Pere i Llívia van passar diverses hores sense llum, mentre que a Balàfia també hi va haver talls. Així mateix, la carretera d’accés a Sucs va estar tallada durant 3 hores per la caiguda d’un arbre. El temporal va provocar microtalls de llum a Mollerussa i va deixar bona part de Tàrrega sense subministrament, fet que va provocar que els semàfors no funcionessin i la Policia Local va regular el trànsit. A Alcoletge, un tall a les 15.00 va deixar sense llum el municipi durant 3 hores. El subministrament va tornar a interrompre’s a les 18.30 i es va restablir una hora més tard. A la Granadella, el vent va tombar un mur de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. D’altra banda, a Linyola va caure un xiprer del pati de l’escola bressol Lo Sitjaret, sense causar danys personals. Al Pirineu, el vent va tombar la xemeneia del càmping d’Organyà i la teulada d’alguns bungalous. A Gòsol es va tancar l’escola Santa Margarida i es va suspendre el transport de Secundària. Glòria va obligar a suspendre entrenaments i partits.

Lleida, la menys afectada Les comarques de Lleida van tornar a ser ahir les menys afectades per les greus destrosses que la borrasca Glòria provoca a la resta de Catalunya. Segons es podia veure als radars meteorològics, la borrasca es concentrava al centre i al litoral de Catalunya. No obstant, a Lleida es van registrar precipitacions, tot i que molt més lleus que les que hi va haver a la resta del territori. En aquest sentit, a Pinós van caure 30 litres per metre quadrat i 12 a Sant Martí de Riucorb.

Un arbre va caure ahir sobre un cotxe al pàrquing d'INEFC a Lleida.

Un arbre va caure ahir sobre un cotxe al pàrquing d'INEFC a Lleida.Itmar Fabregat

El vent va arrancar la teulada dels blocs Flors de Maig, a Cervera, i la caiguda va provocar danys als cotxes.

El vent va arrancar la teulada dels blocs Flors de Maig, a Cervera, i la caiguda va provocar danys als cotxes.XAVIER SANTESMASSES

tracking