SEGRE

ESNOTICIA

El Glòria engoleix el delta de l'Ebre i la Costa Daurada

Salou i Cambrils, les zones més afectades a la costa tarragonina || El Govern demana “prudència i sentit comú” pel temporal

El delta de l’Ebre es troba en emergència després de les destrosses causades pel temporal.

El delta de l’Ebre es troba en emergència després de les destrosses causades pel temporal.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delta de l’Ebre va patir ahir “grans destrosses” a causa de la borrasca Glòria, que va generar greus inundacions a la zona, segons va informar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler. “Inundació de tres quilòmetres fent desaparèixer la platja i els arrossars, passarel·les sobre el mar, el riu desbordat, muscleres desaparegudes, camins destrossats...”, lamentava Soler en un apunt al seu compte de Twitter.

L’alcalde va afegir que el govern municipal no es resignarà i farà el que faci falta per “reivindicar la necessitat d’actuacions urgents per poder pal·liar aquest desastre”, i va alertar que el Delta està en emergència.

La borrasca va afectar també de ple platges de la Costa Daurada, que van perdre gairebé tota la sorra per les inundacions i el fort temporal, que també ha afectat passejos marítims, baixos i garatges.

El fort onatge i l’acumulació d’aigua van obligar a tallar un carril del passeig Miramar de Salou, on l’aigua va tornar a entrar al barri de la Salut, un punt que habitualment s’inunda quan hi ha xàfecs. A més, més de 7.000 usuaris del litoral tarragoní es van quedar sense subministrament elèctric.

Entre Cambrils i Torredembarra, on discorren rierols, és on s’apreciava més afectació. A l’avinguda de la Diputació, a Cambrils, es va haver de tallar el trànsit al tram comprès entre el camí del Corralet i el de Mas Clariana, al límit amb Salou, on l’aigua va causar més problemes, bàsicament a causa de cotxes atrapats en grans bassals d’aigua. Amb tot, no va ser necessari haver de realitzar cap tipus de rescat a la zona. A Cambrils es van tancar els parcs del Pinaret i el del Pescador per prevenció.

D’altra banda a Tarragona ciutat, el tancament de l’IES Pere Martell, afectat per l’explosió de la química IQOXE, va tancar les portes pel vent, la qual cosa va deixar sense classe 1.163 alumnes.

El delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Òscar Peris, va demanar “molta prudència” i “sentit comú” a tota la població davant l’alerta pel temporal Glòria.

El delta de l’Ebre es troba en emergència després de les destrosses causades pel temporal.

El delta de l’Ebre es troba en emergència després de les destrosses causades pel temporal.ACN

tracking