SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Exculpada de la mort d'un nen en unes piscines de les Borges

Els forenses determinen que el menor, de 7 anys, va morir de forma sobtada per una cardiopatia congènita || Arxiven la causa contra una monitora per aquests fets

Reconstrucció dels fets a les Borges el desembre del 2018.

Reconstrucció dels fets a les Borges el desembre del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El titular del jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida ha arxivat la causa penal contra una monitora per la mort d’un nen de 7 anys a la piscina del Club Tennis Borges Blanques el 16 d’agost del 2018. A la interlocutòria que acorda el sobreseïment lliure de la causa, el magistrat assenyala que no s’aprecia que la monitora investigada cometés cap delicte, com el d’homicidi per imprudència greu pel qual estava imputada, ja que, conclou, la mort del menor no va ser per ofegament sinó per una insuficiència cardiorespiratòria “amb probabilitat d’origen cardíac”.

Segons va explicar ahir l’advocat de la monitora investigada, Pau Simarro, els forenses han determinat que el nen va morir a causa d’una cardiopatia congènita i el jutge ha determinat que la seua defensada no va cometre cap delicte ni tampoc cap “acte d’irresponsabilitat”. Simarro va destacar que la interlocutòria assenyala que la conducta de la monitora no podria haver evitat la mort del nen, que, segons el jutge, es va produir “de forma sobtada”.

El nen no va morir ofegat, sinó per una cardiopatia, i la conducta de la monitora no podria haver-ho evitat

La decisió del jutjat d’Instrucció 2 arriba després que la Fiscalia arxivés el 2018 la causa contra un altre monitor, menor d’edat, al no apreciar delicte. Els dos monitors treballaven per a l’empresa Associació Esportiva Esport Actiu, que gestionava un casal esportiu en el qual participaven deu nens.

Enric Rubio, l’advocat de l’empresa, va valorar que “s’ha demostrat que l’entitat no va incórrer en cap negligència, que complia tots els requisits i que va ser una desgràcia aliena a l’activitat esportiva”.

La víctima, veí dels Omellons, va morir el 16 d’agost del 2018 a la piscina del Club Tennis Borges durant un curset de natació amb uns altres nou menors.

D’altra banda, el mes de setembre passat, l’Audiència de Lleida va arxivar la causa penal contra tres socorristes investigades per la mort d’un nen de 6 anys que es va ofegar a les piscines municipals de Tàrrega el juny del 2018.

La família de la víctima recorrerà a l’entendre que hi va haver negligència

La família del nen mort recorrerà la interlocutòria del jutjat d’Instrucció 2 de Lleida davant de l’Audiència Provincial a l’entendre que hi va haver “negligència” per part dels monitors i del club esportiu. L’advocat de la família, Xavier Prats, va assenyalar ahir a aquest diari que mantenen que hi va haver “omissió i deixadesa en les obligacions” dels dos monitors que vigilaven els nens en el curset i no es donaven les mesures de seguretat necessàries al centre. Així mateix, va insistir que no hi havia cap responsable de l’empresa que organitzés l’activitat, per la qual cosa, va considerar, “hi va haver una negligència”. L’arxivament de la causa no és ferm i a la interlocutòria el jutge d’instrucció assenyala que la família del menor mort pot emprendre les accions civils o administratives que consideri necessàries.

tracking