SEGRE

INFRAESTRUCTURES REG

Millores en el reg d'Alfés, Sudanell i Montoliu

En l’àmbit del canal Segarra-Garrigues

Els treballs a la bassa d’Alfés per instal·lar el sistema per injectar aire comprimit a l’aigua.

Els treballs a la bassa d’Alfés per instal·lar el sistema per injectar aire comprimit a l’aigua.AIGÜES SEGARRA GARRIGUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aigües del Segarra-Garrigues està instal·lant a la bassa d’Alfés un sistema per injectar aire comprimit a l’aigua per afavorir la presència de bacteris que destrueixin la matèria orgànica. Aquesta bassa rega directament les finques del terme d’aquest municipi del Segrià, a banda de Sudanell i Montoliu.

Fonts de l’empresa van assegurar en aquest sentit que la captació del riu Segre a Albatàrrec, que proveeix a aquest sector del canal Segarra-Garrigues, té “mala qualitat” durant els mesos d’estiu.

Per aquesta raó, l’objectiu d’aquesta actuació, que compta amb un pressupost d’uns 40.000 euros, és reduir els embussos que la matèria orgànica provoca als filtres dels sistemes de reg dels municipis que es proveeixen d’aquesta bassa. Els treballs estaran acabats en uns quinze dies, segons Aigües del Segarra-Garrigues.

Val a recordar que la conselleria d’Agricultura ja es va veure obligada a invertir 500.000 euros en filtres contra les algues després que l’estiu del 2017 els regants de Montoliu, Sunyer i Albatàrrec es veiessin obligats a parar el bombatge per netejar els filtres.

tracking