SEGRE

ESNOTICIA

El Glòria arriba al Pirineu i deixa 2.000 abonats sense llum i fins a 80 centímetres de neu

Cadenes en més de vint carreteres i altres vies tallades per despreniments

El Glòria arriba al Pirineu i deixa 2.000 abonats sense llum i fins a 80 cm de neu

El Glòria arriba al Pirineu i deixa 2.000 abonats sense llum i fins a 80 cm de neuC. SANS

Creat:

Actualitzat:

El temporal Glòria es va desplaçar ahir a les comarques del Pirineu de Lleida i va deixar noves nevades amb gruixos de fins a 80 centímetres de neu, municipis sense llum, la necessitat de circular amb cadenes en més de trenta carreteres i la suspensió de 25 línies de transport escolar a l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Cerdanya, entre altres.

El temporal Glòria va arribar ahir a la matinada al Pirineu de Lleida amb nevades importants a la majoria de les comarques de muntanya, la qual cosa va obligar a cancel·lar fins a 20 línies de transport escolar a l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà i més de 500 alumnes es van quedar sense classe. A més, va complicar la circulació en diferents trams d’una quinzena de carreteres del Sobirà, Jussà, Solsonès, Alta Ribagorça i Cerdanya. Les nevades, que van acumular fins a 80 centímetres en algunes zones, van fer caure cables elèctrics i van deixar sense llum 2.000 abonats de diferents municipis lleidatans, tant del Pirineu com del pla, la majoria dels quals van estar sense llum des de la matinada de dimecres fins ahir al migdia, com Juncosa, Almenar o Puigverd de Lleida, entre altres. El pes de la neu, el vent i la caiguda d’arbres van afectar el cablatge de línies elèctriques, segons van explicar fonts d’Endesa, que van destacar la “gran dispersió geogràfica de les incidències”, la qual cosa dificultava les actuacions per normalitzar el servei. A Ribera de Cardós més de la meitat del municipi va estar sense subministrament durant bona part del dia i l’escola no va poder obrir per falta de llum, també a l’estació de Port del Comte (Solsonès) o a la Seu amb talls al llarg de la jornada (també en centres escolars), igual com diferents pobles de sis municipis de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que van quedar sense llum i aïllats per la nevada com Calbinyà, Civís o Bescaran. Les Borges també es va quedar sense llum una hora.

A partir del migdia les pluges van cobrar protagonisme a Lleida. El cabal dels rius Sió i Corb va augmentar fins a desbordar-se i va arribar a tallar algunes carreteres. A les 20 hores, l’N-230 va quedar tallada per diverses roques de grans dimensions a la zona aragonesa, concretament al km 117, a prop del pantà d’Escales. La via es va restablir al cap de dos hores, quan una retroexcavadora va poder deixar lliure la carretera. El territori reivindica a Foment que prengui mesures urgents per no quedar-se incomunicat.

El Glòria arriba al Pirineu i deixa 2.000 abonats sense llum i fins a 80 cm de neu

El Glòria arriba al Pirineu i deixa 2.000 abonats sense llum i fins a 80 cm de neuC. SANS

tracking