SEGRE

MUNICIPIS TRÀMITS

El veto de l'oposició impedeix aprovar el pressupost d'Arbeca d'enguany

Suspesa la tramitació de les obres a les piscines fins al ple d’aquest divendres

Estat de les piscines després del temporal de l’octubre del 2019.

Estat de les piscines després del temporal de l’octubre del 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els quatre vots en contra de Compromís per Arbeca més els dos de JxCat davant dels cinc d’ERC, que governa en minoria a l’ajuntament, van impedir aquest dilluns que prosperés el pressupost per a aquest any, que ascendeix a més de 2,5 milions.

El veto al pressupost va obligar a retirar el punt que feia referència a la contractació de les obres per a la renovació i millora de les piscines municipals, que van quedar seriosament perjudicades per les riuades del mes d’octubre passat.

L’equip de govern d’ERC, amb 5 edils, es va quedar sol davant dels 4 de Compromís i 2 de JxCat

Segons l’alcalde, Sergi Pelegrí, d’ERC, Compromís (abans a l’equip de govern i ara en l’oposició) proposa nous projectes com la construcció del Museu dels Vilars, mentre que el nou equip de govern prioritza els serveis a la ciutadania i deixar els nous projectes per quan estiguin tots coberts.

Pel que fa a JxCat, Pelegrí va indicar que el van acusar de falta de diàleg, “una situació que es pot resoldre ja que estem disposats a reunir-nos amb ells per concloure els comptes d’aquest exercici”, va remarcar.

D’altra banda, ERC convocarà un ple extraordinari demà divendres per ratificar una pròrroga dels pressupostos del 2019 a fi de poder adjudicar les obres de remodelació de les piscines. La intenció és que es puguin reobrir aquest estiu, una cosa que no es podrà fer si s’acumulen demores en els tràmits.

Els veïns, a favor de mantenir el mercat d’antiguitats L’ajuntament d’Arbeca va convocar els veïns divendres passat per fer un balanç del procés participatiu sobre la celebració del mercat d’antiguitats que es fa els diumenges, que ha suscitat opinions a favor i en contra. Segons l’alcalde, Sergi Pelegrí, la majoria dels veïns que van acudir a la reunió es van mostrar favorables a mantenir el mercat pels avantatges econòmics per a establiments com bars i restaurants. Pelegrí va indicar que, en cas de mantenir-se, s’introduiran millores per evitar queixes. Val a recordar que, després del procés participatiu que s’ha efectuat per les xarxes socials, el consistori ha convocat una votació els dies 7 i 9 de febrer per decidir si es manté el mercat dominical.

tracking