SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Els docents de l'Àngel Guimerà de Balaguer accepten el tancament progressiu del col·legi

Afirmen que la decisió els “dol”, però comparteixen la necessitat d’oferir als alumnes “espais inclusius i no segregats” || Educació i ajuntament acorden no oferir P3 el curs vinent

Alumnes i pares entrant ahir al col·legi Àngel Guimerà de Balaguer.

Alumnes i pares entrant ahir al col·legi Àngel Guimerà de Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El claustre de docents del col·legi Àngel Guimerà de Balaguer acata el pla de l’Educació i l’ajuntament de Balaguer de tancar el col·legi de forma progressiva, començant per no oferir ja P3 el curs que ve. Ahir es va reunir el claustre de docents, en el qual van participar també representants dels serveis territorials d’Educació, “amb la intenció d’obrir un debat pedagògic sobre la intenció conjunta del departament d’Educació i l’ajuntament de Balaguer de tancar l’escola”, va indicar la direcció del centre. La posició presa finalment pel claustre, va assenyalar la directora, és que comparteixen “amb el departament que cal garantir als alumnes igualtat d’oportunitats i que per això és imprescindible oferir espais inclusius i no segregats”, per la qual cosa, va afegir, “entenem la decisió, però no vol dir que no ens dolgui el tancament”. D’aquesta manera, no es mobilitzaran, al contrari que l’escola Cervantes de Lleida, la clausura de la qual s’ha paralitzat després de les protestes anunciades per la comunitat educativa i els sindicats i l’oposició de l’ajuntament (vegeu el desglossament).

El departament d’Educació va confirmar ahir que “cal ajustar l’oferta educativa a les necessitats del municipi i treballar contra la segregació, i la forma conveniada per aconseguir-ho és no oferir un P3 el curs que ve a l’escola Àngel Guimerà”. Així mateix, el departament va assenyalar que ha parlat d’aquesta qüestió amb la comunitat educativa, l’ajuntament i el claustre. En aquest centre estan escolaritzats actualment gairebé dos-cents alumnes i els que el curs vinent haurien de començar P3 (nens de tres anys) hauran de fer-ho en altres col·legis.

L’alcalde diu que quan l’edifici quedi en desús es destinarà igualment a “temes d’ensenyament”

En aquest sentit, l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va assegurar que estan acabant d’estudiar les dades de la natalitat i l’oferta educativa del municipi, en el qual sobra una línia. Va afegir que té pendent una reunió amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i va anunciar que l’edifici de l’escola Àngel Guimerà, una vegada quedi en desús, es destinarà igualment a “temes d’ensenyament”. Per la seua part, la junta de personal docent no universitari va reclamar garantir les condicions laborals dels mestres i del personal de suport a la docència quan es formalitzi el tancament del col·legi. En aquest sentit, va destacar que aquest últim col·lectiu “perd l’antiguitat si passen vint dies entre un contracte i un altre”.

La presidenta de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (Fapac), Belén Tascón, va dir que no han rebut informació directa sobre el tancament progressiu de l’Àngel Guimerà ni tampoc dels pares del centre. En tot cas, va lamentar que l’administració “tanqui escoles públiques i mantingui concertades”.

Concentració avui al Cervantes de Lleida per celebrar que se salva La comunitat educativa del col·legi Cervantes del Barri Antic de Lleida i la junta de personal docent es concentraran avui davant de l’edifici del centre ubicat al carrer Cavallers per celebrar que Educació finalment no el tanca. En principi, la mobilització era de protesta, però amb el canvi de criteri ha passat a ser un encontre festiu i d’agraïment al suport rebut. D’altra banda, la direcció va contactar ahir amb el departament per iniciar la taula tècnica de diàleg per tal de treballar contra la segregació. D’altra banda, ahir estava previst al col·legi Valldeflors de Tremp un debat sobre la inclusió i l’equitat

tracking