SEGRE

ESNOTICIA

Els rius Sió i Corb es desborden a l'Urgell

L’aigua surt del seu curs normal i talla accessos a Castellnou d’Ossó || A Alcarràs la borrasca inunda dos classes del col·legi

El riu Corb, al seu pas per Ciutadilla, va sortir del curs i va tallar alguns accessos a la població.

El riu Corb, al seu pas per Ciutadilla, va sortir del curs i va tallar alguns accessos a la població.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els rius Sió i Corb es van desbordar ahir a la tarda al seu pas per l’Urgell. El riu Sió ho va fer des de Concabella fins a la pràctica totalitat de les poblacions dels Plans de Sió per on transcorre; a Castellnou d’Ossó va tallar una de les vies d’entrada a la població; a Puigverd d’Agramunt el riu va cobrir la zona dels safarejos, i a Agramunt l’aigua va arribar a una de les entrades de la localitat i el passeig Mercè Ros. El riu Corb es va desbordar de forma puntual en diversos trams. Per prevenció, els ajuntaments de Ciutadilla i Sant Martí de Riucorb van tallar el trànsit alguns accessos en els quals l’aigua va sortir del seu curs. L’alcalde de Sant Martí i president del consell, Gerard Balcells, va dir que, malgrat que no preveien un nou creixement, mantindrien els accessos tallats fins avui. A Tàrrega, l’aigua del riu Ondara també va sortir del seu curs sense arribar a desbordar-se. D’altra banda, el col·legi Comtes de Torregrossa d’Alcarràs va suspendre les classes perquè la pluja caiguda durant la matinada de dimecres al Segrià va inundar part del centre educatiu i no hi havia llum al primer pis. La incidència, segons l’alcalde, Manel Ezquerra, va ser en un de les canals de desaigüe que es va tapar de fullaraca i l’aigua va entrar per les canonades fins a dos de les aules del centre i va afectar la instal·lació elèctrica. Ahir a la nit es temia la possibilitat de desbordaments de l’Ondara al seu pas per Linyola i altres localitats.

A la carretera de Pinós a Calaf es va produir un despreniment de terra d’un pendent sense causar danys a cap vehicle. També a Bovera a la C-233 va caure una pedra i a Guissona una altra a l’L-303. A la tarda, a la carretera N-260 al Pont de Suert van caure pedres a la sortida de la població. A l’Albagés una altra pedra va tallar el camí del Torrent, que connecta la població amb la del Cogul. A Aitona, l’L-7041 va quedar tallada per una allau de roques i a Balaguer es va tallar la carretera C-12. També hi va haver despreniments de roques a l’N-230 (vegeu la pàgina 3).

Vuit despreniments de pedres i roques per les últimes pluges La pluja registrada des de la matinada de dimecres a les comarques del pla de Lleida també va provocar que durant el dia d’ahir es registressin fins a nou despreniments de pedres i roques. El primer es va registrar a la carretera L-512 a Artesa de Segre, al km 13 del port de Comiols, on es va desprendre una gran roca a la calçada. Tanmateix, la pedra no va afectar la circulació dels vehicles al caure en un dels vorals de la via.

El riu Corb, al seu pas per Ciutadilla, va sortir del curs i va tallar alguns accessos a la població.

El riu Corb, al seu pas per Ciutadilla, va sortir del curs i va tallar alguns accessos a la població.SEGRE TÀRREGA

tracking