SEGRE

L'aigua del Sió arriba a la residència d'Agramunt on el 2015 van morir quatre dones

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat treballen per treure aigua d'una residència d'Agramunt, afectada aquest dijous al matí per la rubinada del Sió a causa del temporal. Es dóna la circumstància que un altre desbordament del Sió la matinada del 3 de novembre del 2015 va acabar amb la vida de quatre dones de 80, 81, 83 i 88 anys que dormien al semisoterrani del centre, just al costat del riu. Ningú no va preveure que les pluges torrencials de la tarda anterior a la tragèdia poguessin provocar una riuada de tals dimensions. Un any després de la tragèdia, l’ajuntament d’Agramunt va instal·lar sensors al riu per detectar avingudes imprevistes i va obligar la residència a clausurar les habitacions del semisoterrani.

L'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, ha reconegut que els nivells d'aigua d'aquest dijous recorden als del 2015, quan van morir quatre àvies quan es va inundar la residència on dormien, tot i que aquesta vegada s'han rebut de manera adequada, ha dit, els avisos i s'ha pogut informar la població. A més, Solé ha afegit que avui l'aigua ha entrat al pati de la residència per una claveguera, i no pel nivell del carrer.

L'alcalde d'Agramunt ha lamentat que el municipi torni a viure una pujada del riu Sió a conseqüència del temporal Glòria i demana els veïns precaució. Solé alerta que el nivell de l'aigua pot seguir pujant fins a aquest dijous a la mitja nit i que la CHE ha comunicat a Protecció Civil que no es pot garantir que el nivell actual sigui el màxim que es pugui assolir avui ja que la rovinada té un desenvolupament lent.

El riu Sió, desbordat aquest dijous a Agramunt.

L'aigua del Sió arriba a la residència d'Agramunt on el 2015 van morir quatre donesSEGRE TÀRREGA

tracking