SEGRE

COOPERACIÓ REGIONS

Les regions del Pirineu es troben per abordar projectes comuns

És la primera trobada de la CTP que presideix la Generalitat

Està previst que avui tingui lloc una segona reunió per abordar el projecte POCTEFA.

Està previst que avui tingui lloc una segona reunió per abordar el projecte POCTEFA.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comitè executiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) es va reunir ahir a Tremp per primera vegada des que la Generalitat de Catalunya va rellevar a la presidència d’aquest consorci el Govern d’Aragó, ja fa un mes. La trobada, a la qual van assistir membres dels governs d’Aragó, Catalunya, Euskadi, Navarra, Andorra, Nova Aquitània i Occitània, va ser presidida per la secretària general de l’entitat i delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, al no poder assistir-hi el president Quim Torra. Amorós va dir que treballarà perquè el Pirineu català sigui conegut arreu del món i vetllarà perquè es desenvolupin accions concretes en benefici dels veïns d’aquests territoris.

Val a recordar que la presidència de la Comunitat de Treball dels Pirineus té com a objectiu promoure, en estreta col·laboració amb els territoris integrants del consorci, la posada en marxa de projectes estructurals que afavoreixin el desenvolupament econòmic i social de l’espai pirinenc i de les zones literals que formen part d’aquest territori.

Entre els eixos en què ja treballen destaca l’estudi del clima amb l’Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic; la promoció d’iniciatives i atractius del territori amb la unitat de desenvolupament i dinamització de la CTP; la mobilitat, connectivitat i accessibilitat amb el Grup de Treball d’infraestructures, transports i comunicacions; i la governança, capitalització i comunicació del territori. Es preveu que avui tingui lloc una segona reunió.

tracking