SEGRE

ESNOTICIA

Tres mil hectàrees d'arrossars del delta de l'Ebre han estat arrasades

Torra demana un pla d’acció immediat per recuperar la zona

Els arrossars de la bassa de l’Arena del delta de l’Ebre, inundats amb aigua de mar.

Els arrossars de la bassa de l’Arena del delta de l’Ebre, inundats amb aigua de mar.JORDI MARSAL/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (Fcac) va alertar ahir que les dos cooperatives arrosseres, Arrossaires del Delta de l’Ebre i Càmara Arrossera del Montsià, que produeixen el 75 per cent del total de l’arròs a Catalunya i estan ubicades als marges del riu Ebre, estan en risc després que l’avinguda del mar hagi provocat inundacions als camps de fins a tres quilòmetres i hagi afectat unes 3.000 hectàrees.

A la pèrdua física de terreny se suma la preocupació pel futur del cultiu de l’arròs. Perilla la collita d’aquesta pròxima campanya i de les temporades següents per culpa de l’entrada d’aigua salada als arrossars del delta de l’Ebre, segons van explicar des d’Unió de Pagesos (UP).

A banda de la pèrdua de cultius, preocupa el futur de pròximes campanyes per l’entrada d’aigua salada

El president de la Generalitat, Quim Torra, va apostar ahir per impulsar un “pla d’acció immediat” per al delta de l’Ebre, on va assegurar que ha ocorregut una catàstrofe natural per les inundacions provocades per la borrasca Glòria.

En declaracions als periodistes després de visitar alcaldes de la regió de les Terres de l’Ebre, al costat de la consellera Teresa Jordà, el president Torra va explicar que li han transmès que “el Delta necessita una solució ara i aquí”, després que l’aigua de mar hagi assolit àmplies extensions d’arrossars.

El secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, va admetre que la inundació del delta de l’Ebre a causa del temporal supera “el pitjor dels escenaris” que preveia el Govern espanyol en cas de catàstrofe en aquesta regió.

tracking