SEGRE

COMARCAS

Cap de setmana de cine per a l'esquí arran de les últimes nevades

Amb gruixos de fins a més de 2 metres

Així estava Port Ainé després de la borrasca Glòria.

Així estava Port Ainé després de la borrasca Glòria.SKIPALLARS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de tres setmanes d’anticicló, sembla que la sort ha canviat per a les estacions d’esquí del Pirineu. L’intens episodi de nevades d’aquesta setmana ha acumulat gruixos d’entre 60 centímetres i fins a més de 2 metres a les cotes més altes, i s’ha consolidat així la temporada d’esquí.

Aquest serà, per tant, un cap de setmana per gaudir de la neu en totes les seues modalitats, sempre prenent les precaucions necessàries i tenint en compte que el risc d’allaus ha augmentat.

La previsió per als propers dies és que les estacions obrin pràcticament la totalitat dels seus dominis esquiables, fins i tot les de fons, que veien perillar la temporada a causa de la falta de neu.

Tavascan és la que més neu ha acumulat, i supera els 2 metres de neu a les zones més altes de l’estació. Les altres estacions del Sobirà, Espot i Port Ainé, també han rebut abundants quantitats de neu i presenten gruixos d’entre 70 i 130 centímetres. Per amenitzar la jornada de diumenge, a Port Ainé tindrà lloc un tast d’embotits del Sobirà i de vins de la Batlliu a la cafeteria 2.000.

La neu també ha emblanquinat Baqueira Beret, que durant el cap de setmana acollirà la competició inclusiva del Trofeu Fundació Jesús Serra.

L’estació de Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, ha duplicat els gruixos i supera els 200 centímetres a les zones més altes. A més, es preveu que demà celebri una competició d’esquí i snowboard a nivell amateur per a menors de 16 anys. Diumenge i per celebrar el World Snow Day, els més petits podran iniciar-se a l’esquí o a l’snowboard amb una hora i mitja de classe col·lectiva, forfet i lloguer de material per tan sols 10 euros.

tracking