SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a 2 anys de presó per un accident a la Fuliola en què va morir un mosso

Un veí de Balaguer haurà de pagar uns 400.000 euros als familiars de la víctima i una agent ferida || Va impactar contra un cotxe patrulla a la Fuliola

Estat en el qual va quedar el cotxe patrulla després de ser envestit.

Estat en el qual va quedar el cotxe patrulla després de ser envestit.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó el conductor que la matinada del 31 de desembre de l’any 2014 va col·lidir amb el seu vehicle contra un cotxe patrulla dels Mossos d’Esquadra a la Fuliola i va causar la mort d’un agent de 42 anys i ferides greus a una policia.

El jove ja va ser condemnat el maig de l’any passat pel jutjat penal 1 en un judici per conformitat, com va avançar SEGRE, però la companyia d’assegurances del vehicle infractor va presentar un recurs davant de l’Audiència de Lleida oposant-se a la quantia fixada en la responsabilitat civil. És a dir, a les indemnitzacions que havien de percebre els familiars de la víctima mortal i la policia ferida, que ascendien a uns 356.000 euros.

La firma d’assegurances del vehicle de l’acusat va recórrer la sentència tot i la conformitat penal

El tribunal estima parcialment el seu recurs, rebaixa algunes quantitats però manté els interessos de demora, per la qual cosa la indemnització final ascendeix a uns 400.000 euros.

L’accident es va produir a les 2.40 hores del 31 de desembre del 2014, quan el turisme va impactar contra una vorada que separa la carretera d’una gasolinera i, després de circular uns 50 metres per un dels accessos a l’estació de servei, va impactar violentament contra el cotxe patrulla pel lateral del conductor, la qual cosa va causar la mort de l’agent, de 42 anys. La seua companya, que quan es va produir l’accident tenia 40 anys, va resultar greument ferida amb politraumatismes i altres lesions que van tardar més d’un any a curar (497 dies) i va estar unes dos setmanes hospitalitzada.

El conductor, un veí de Balaguer que quan es va produir el sinistre tenia 24 anys, ha estat condemnat a un any i mig de presó com a autor d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i a un altre mig any de presó per un delicte de lesions imprudents. Així mateix, la jutge li ha retirat el carnet de conduir per un període de set anys i haurà d’indemnitzar, juntament amb la companyia asseguradora del vehicle, amb uns 400.000 euros els familiars de la víctima mortal i la policia ferida.

L’agent mort va ser distingit, a títol pòstum, amb la Medalla d’Or amb distintiu roig, la màxima condecoració dels Mossos d’Esquadra per als morts en acte de servei.

tracking