SEGRE

ESNOTICIA

Diversos pobles de quatre comarques, encara sense llum ni cobertura de mòbil

El grup electrogen que Endesa va portar ahir al nucli d’Àreu per poder recuperar el subministrament elèctric.

El grup electrogen que Endesa va portar ahir al nucli d’Àreu per poder recuperar el subministrament elèctric.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns mil abonats de pobles de les comarques del Sobirà, Jussà, Alt Urgell i Solsonès estaven encara sense llum ahir al matí.

Endesa va desplaçar un grup electrogen a Àreu mentre repara les avaries a les línies, en punts de molt difícil accés. Poblacions com Alins, Araós, Ainet, la Vansa i Fórnols, Josa i Tuixent, Montferrer i Castellbò, Espot o Farrera han estat des de dimarts sense llum, encara que algunes de la vall Fosca asseguren que han estat a les fosques gairebé una setmana. Segons Endesa, a última hora de la tarda només quedaven dos-cents abonats sense subministrament. Val a recordar que en aquestes zones també operen altres companyies hidroelèctriques. Pel que respecta a la comunicació telefònica, pobles com Alins van haver de recórrer a emissores i els veïns havien de desplaçar-se a Llavorsí per poder parlar pel mòbil.

Les inundacions també van causar danys al patrimoni, com és el cas dels Vilars d’Arbeca, que van quedar negats de nou com el mes d’octubre passat.

Asaja vol demanar indemnitzacions per les inundacions

L’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) demanarà a la Generalitat ajuts compensatoris per als cultius que han quedat negats pel temporal. Segons va afirmar el president de l’entitat, Pere Roqué, hi ha hagut afectacions importants a la partida de la Femosa, Puigverd i Artesa de Lleida, al seu torn, estudien sol·licitar ajuda estatal del Pla d’Emergències per reparar els danys. També demanaran a l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre “que treballin més en la neteja dels marges dels canals, perquè hi havia molta brutícia”.

tracking