SEGRE

El pas alternatiu a l'N-260 al Pont de Bar es mantindrà fins que s'implementin més mesures

Aquest divendres han instal·lat noves malles al talús de l'esllavissada

Un carril de circulació habilitat en el punt del despreniment al Pont de Bar, on els operaris continuen treballant per estabilitzar la muntanya.

Un carril de circulació habilitat en el punt del despreniment al Pont de Bar, on els operaris continuen treballant per estabilitzar la muntanya.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tècnics del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana han instal·lat aquest divendres una malla al talús on dijous al matí es va produir una esllavissada de roques i terra, la qual va obligar a tallar durant dotze hores la carretera N-260 al seu pas pel Pont de Bar (Alt Urgell). Segons ha informat el subdelegat del Govern de l'Estat a Lleida, José Crespín, el pas alternatiu regulat amb semàfors habilitat aquest dijous a la nit en un dels carrils de la via es mantindrà vigent, ja que, a banda d'aquesta mesura de protecció, serà necessari implementar-hi noves actuacions en aquest punt. La circulació dels vehicles per aquesta zona, tant en direcció a l'Alt Urgell com a la Cerdanya, no ha registrat retencions importants.

A banda de les tasques de protecció del talús on es van produir els despreniments de roques i terra, mitjançant la col·locació de noves malles, s'està acabant de determinar i concretar les mesures que caldrà dur a terme per tal de poder obrir la via totalment al trànsit, segons han informat des de la subdelegació del Govern de l'Estat a Lleida. Concretament, s'està estudiant l'estratègia a seguir, tot prioritzant la seguretat del tram afectat.

La via, eix principal de comunicació entre l'Alt Urgell i la Cerdanya, va reobrir amb pas alternatiu cap a dos quarts d'onze de la nit d'aquest dijous, un cop netejat tant el talús com el material caigut a la carretera i comptant amb el vistiplau dels tècnics del ministeri desplaçats fins al punt de l'esllavissada. La regulació del pas dels vehicles es duu a terme mitjançant dos semàfors i els cotxes han de circular per un únic carril, on s'han instal·lat unes peces de formigó per separar-lo de la zona on els operaris continuen treballant per estabilitzar la muntanya.

tracking