SEGRE

EQUIPAMENTS SERVEIS

Guissona demana a Salut el nou edifici del CAP i incorporar més metges

El centre és a la Fundació BonÀrea i les llistes d’espera superen els dos mesos

El CAP de Guissona està situat a la rambla dels Segadors.

El CAP de Guissona està situat a la rambla dels Segadors.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Guissona demana a la conselleria de Salut de la Generalitat que agilitzi la construcció del nou CAP i que doti de més professionals mèdics per atendre la població ja que les llistes d’espera superen els dos mesos. L’equipament actual parteix d’una planta baixa, està llogat en fase de pròrroga des de fa 2 anys a la Fundació BonÀrea, i resulta petit per atendre una població de 7.200 veïns.

Segons l’alcalde, Jaume Ars, les instal·lacions no permeten donar cabuda a més metges i els actuals ja tenen una ràtio de 1.700 pacients, molt superior a la mitjana.

En el cas de Guissona la manca de personal és especialment urgent ja que els quatre metges de família han d’atendre també veïns de més de 50 petites localitats de la comarca. La situació de falta de personal mèdic provoca que el CAP de Guissona només funcioni en horari diürn, de 8 del matí a 8 del vespre ja que no disposa de prou metges per organitzar les urgències.

El fet que Guissona, amb 7.200 habitants, depengui de l’Àrea de Salut de la Segarra provoca un greuge comparatiu amb poblacions més petites que són Àrea Bàsica de Salut com és el cas de Ponts, amb menys de la meitat d’habitants o també d’Agramunt i Bellpuig.

D’altra banda, el 2018 el consistori ja va posar a disposició de la Generalitat uns terrenys de 4.000 metres quadrats de superfície per a la construcció d’un nou equipament a l’avinguda Lluís Companys, situat a la urbanització La Fonteta.

El consistori de Guissona va mantenir ahir a la nit una reunió amb la delegada de Salut a Lleida, Divina Farreny, per plantejar-li la problemàtica i mirar de buscar solucions a la situació de precarietat del servei.

tracking