SEGRE

ESNOTICIA

La Diputació estudia fer una altra carretera per accedir a Sant Esteve

Talarn anuncia que ja treballen en un nou traçat per “garantir la seguretat” || El pressupost del 2020 inclourà la seu del consistori i estabilitzar talussos

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació ja estudia la construcció d’una nova carretera per accedir a Sant Esteve de la Sarga després dels nombrosos esllavissaments que s’han registrat a l’LV-9124, l’últim, ahir. El president, Joan Talarn, va anunciar ahir que la corporació treballa en un possible traçat alternatiu i que els serveis tècnics ja treballen en una altra ruta per arribar a Sant Esteve des de Castell de Mur o des de Cellers, en funció del que determinin els estudis. Així mateix, una inspecció geològica haurà de determinar quines actuacions calen per assegurar els talussos de l’LV-9124 per millorar la seguretat dels conductors.

Segons van informar des de la Diputació, “el govern provincial, titular de la via, entén que s’ha de trobar una solució que sigui definitiva per garantir que els habitants del municipi i d’aquesta zona del Jussà puguin entrar i sortir de les seues poblacions amb tota la seguretat”. Talarn va visitar la zona del despreniment acompanyat pel vicepresident primer, Jordi Latorre, el diputat de Vies i Obres, Marc Baró, i l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra.

Val a recordar que un despreniment l’estiu passat va tallar l’accés al pàrquing del congost de Mont-rebei. D’altra banda, una altra allau de roques al tram de la Diputació l’abril del 2017 va acabar amb la vida de dos persones. La corporació va invertir llavors 430.000 euros a reobrir la via. L’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, va insistir que “aquesta carretera és una ruïna”. Per aquesta raó, des de l’ajuntament porten a terme obres des de fa uns mesos per estabilitzar talussos.

En aquest sentit, la carretera d’accés a Sant Esteve transcorre des de la C-13 cap al Pont de Montanyana. Fins al nucli de Moror, la via és de la Diputació, i des d’aquest punt fins al Pont és de titularitat municipal. Així mateix, la Diputació va anunciar que els pressupostos d’aquest 2020 inclouran una partida per dur a terme obres per evitar nous despreniments en aquesta carretera. De la mateixa manera, els comptes de la corporació contemplaran la construcció d’un edifici per a l’ajuntament, que no té una seu des de l’any 2014.

Talarn, Navarra, Baró i Latorre, ahir a la carretera d’accés a Sant Esteve de la Sarga.

Talarn, Navarra, Baró i Latorre, ahir a la carretera d’accés a Sant Esteve de la Sarga.DIPUTACIÓN DE LLEIDA

tracking