SEGRE

ESNOTICIA

La força del Glòria s'ha cobrat quatre vides a Catalunya i en suma tretze a tot l'Estat

Una de les víctimes mortals és un forner de la localitat de Jorba || A més, hi ha una persona desapareguda a Palamós i en busquen tres més a les illes Balears, segons els serveis d’emergència

Els Bombers de la Generalitat van rescatar el cadàver d’un home que havia desaparegut a Jorba.

Els Bombers de la Generalitat van rescatar el cadàver d’un home que havia desaparegut a Jorba.@BOMBERSCAT/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de víctimes mortals pel pas de la borrasca Glòria va augmentar provisionalment a tretze després d’haver estat localitzat ahir a la tarda el cadàver d’un home que estaven buscant a la zona del municipi de Cabacés (Tarragona) i a un altre que va ser arrossegat per una onada quan pescava a les roques a l’Ametlla de Mar (Tarragona). Un helicòpter de Salvament Marítim va rescatar l’home i el va traslladar a la costa, on els sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar-lo sense aconseguir-ho.

Amb aquestes noves víctimes mortals, s’elevarien a quatre els morts com a conseqüència de la borrasca Glòria a Catalunya, després que ahir al matí es trobés el cadàver d’un home en una riera del riu Anoia a Jorba (Barcelona), una de les zones afectades pel temporal, i dimecres es trobés el cadàver d’un home de 69 anys, que va caure al mar a la zona del port de Palamós (Girona).

Es dóna la circumstància que el mort a la localitat de Jorba es tractava del forner del poble, que havia passat pel camí amb el cotxe just abans que aquest fos tancat per qüestions de seguretat, segons van explicar veïns de la zona.

D’altra banda, ahir al migdia van trobar el cos d’una dona al Prat de Llobregat. Tanmateix, el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va indicar que la investigació no està prou desenvolupada de moment per determinar si la causa de la mort està relacionada amb el temporal.

El País Valencià ha estat, no obstant, on s’ha registrat de moment el nombre més alt de víctimes mortals, amb cinc. Entre aquests figuren una dona de 52 anys que va morir per hipotèrmia quan dormia al ras a Gandia; un home de 67 que circulava amb el vehicle i el cadàver dels quals va ser trobat aquest dimecres en el curs del riu Guadalest, així com una altra dona de 74 anys que va morir al caure una casa a Alcoi.

A Moixient es va trobar el cadàver d’un home de setanta anys, el cos del qual va ser trobat dilluns en una zona a la qual resultava difícil l’accés. Així mateix, als voltants d’un centre comercial de la localitat valenciana de Carcaixent es va trobar el cos d’un altre home de 55 anys, que hauria pogut morir també per hipotèrmia.

D’altra banda, a Andalusia, dos homes van perdre la vida a conseqüència del temporal a la ciutat d’Almeria. Un d’ells era una persona indigent que va morir per hipotèrmia i el segon un home que va quedar atrapat sota un hivernacle després que caigués una intensa calamarsada.

A Astúries, es va registrar diumenge a la nit el primer mort pel temporal al ser atropellat un home quan instal·lava les cadenes als voltants de l’estació d’esquí de San Isidro i a Àvila un home de 63 anys va morir al ser colpejat per una teula abatuda pel vent.

En un altre ordre de coses, ahir es buscava quatre desapareguts, una persona a Palamós, una altra a Mallorca (Torrent de na Móra) i les altres dos a Eivissa (Portinatx i sa Cala). En relació amb el desaparegut de Mallorca, l’home estava practicant barranquisme amb un company aquest dilluns passat a Fornalutx.

Greenpeace, per la seua banda, va visitar ahir algunes zones afectades pel temporal per advertir que fenòmens com l’actual seran cada vegada més freqüents i virulents, tret que s’actuï contra el canvi climàtic.

Els Bombers de la Generalitat van rescatar el cadàver d’un home que havia desaparegut a Jorba.

Els Bombers de la Generalitat van rescatar el cadàver d’un home que havia desaparegut a Jorba.@BOMBERSCAT/TWITTER

tracking