SEGRE

INFRAESTRUCTURES AERONÀUTICA

Alguaire aspira a convertir-se en el clúster d'aeronaus més gran del sud d'Europa

Comencen a reciclar un avió Boeing 747-400, un dels models comercials més grans del món

El Boeing 747-400 és el primer avió que es desballesta peça per peça a Alguaire per a reciclatge.

El Boeing 747-400 és el primer avió que es desballesta peça per peça a Alguaire per a reciclatge.SERVITEC / AERONPARK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire ha viscut una reorientació estratègica cap a l’activitat industrial en els últims mesos. En aquest sentit, la instal·lació ha expandit les seues activitats amb una acadèmia de pilots i una base de logística dedicada a la reparació, manteniment, desballestament i reciclatge d’avions.

Ara, Aeroports de la Generalitat ha arribat a un acord amb l’empresa Servitec Aircraft Maintenance, una firma dedicada al manteniment d’aeronaus referencial al sector, per convertir l’aeroport en el clúster de reparació d’aeronaus més gran del sud d’Europa.

L’aeronau, coneguda com Jumbo, va complir la setmana passada 26 anys des del seu primer vol

Aeronpark, empresa que disposa d’una gran plataforma per desenvolupar activitat industrial a Alguaire, ha iniciat, al costat de Servitec, membre actiu d’Aircraft Fleet Recycling Association (Afra), els treballs per reciclar una aeronau d’un dels models comercials més grans del món.

Concretament, està desmantellant el Boeing 747-400 de l’aerolínia espanyola Wamos Air que va aterrar a l’aeroport el passat 10 de gener, l’avió més gran que ha aterrat fins ara a Alguaire, amb 71 metres de llarg i amb capacitat per a un màxim de 524 passatgers.

L’objectiu és reutilitzar els seus equips i instal·lacions, si es pot, de segona mà en altres aeronaus amb prèvia certificació. La resta de materials es reciclaran en altres aplicacions industrials.

Aquest és un procés al qual se sotmeten moltes aeronaus quan han arribat al cicle final de la seua vida útil, i aquest aparell, conegut popularment com a Jumbo, va complir el dimecres 17 de gener 26 anys des del seu primer vol comercial a la línia Nova York-Londres.

Val a destacar que l’aeroport d’Alguaire té molts avantatges per desenvolupar activitats de tipus industrial a causa de la seua ubicació. El clima de la zona assegura que els avions no siguin sotmesos a temperatures extremes.

A més, disposa de molt espai a la plataforma per rebre aeronaus de gran mida com aquest Boeing 747-400.

tracking