SEGRE

TRIBUNALS SOBIRANISME

Imputats diversos lleidatans pel tall de l'AP-7 a la Jonquera

Va ser convocat per Tsunami Democràtic

El tall va tenir lloc el novembre passat i va durar 32 hores.

El tall va tenir lloc el novembre passat i va durar 32 hores.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos lleidatans han estat imputats per la Guàrdia Civil pel tall a l’autopista AP-7 a la Jonquera (Girona) del novembre passat convocat per Tsunami Democràtic. Els investigats han estat citats a declarar dimarts vinent a la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida com a presumptes autors dels delictes de desordres públics, danys i contra la seguretat en el trànsit.

La Guàrdia Civil de Girona porta la investigació del cas però les declaracions es van dur a terme a la comandància de Lleida. No ha transcendit que cap dels investigats a Lleida no fos detingut.

La Guàrdia Civil els investiga pels delictes de desordres, danys i contra la seguretat en el trànsit

La protesta va tenir lloc els dies 11 i 12 de novembre i es va allargar durant 32 hores en contra de la sentència del procés, i enmig de les crítiques de transportistes i advertències d’empresaris contra la “cronificació” de la mobilització.

La velocitat amb què van actuar els primers manifestants va sorprendre pel poc temps que van tardar a consolidar el tall i a instal·lar barricades i fins i tot un escenari per organitzar concerts.

Poc després, van començar a arribar més persones atretes pel comunicat difós a través de les xarxes socials de Tsunami, i el tall es va fer fort uns metres més enllà del punt fronterer, ja en territori francès.

Així, les declaracions dels lleidatans tindran lloc durant el matí i es preveu que es facin concentracions de suport convocades per plataformes com els Comitès de Defensa de la República.

Així mateix, el col·lectiu d’Advocats per la Democràcia va instar ahir a través de les xarxes socials aquelles persones que hagin rebut una citació que es posin en contacte amb ells per rebre atenció jurídica.

tracking