SEGRE

TRIBUNALS CRIM

Un exmilitar de Talarn accepta 15 anys per un assassinat homòfob

Va confessar ahir en el judici que va assestar 17 punyalades a un home per ser homosexual a Montgat || Va estar a la base lleidatana set anys després del crim

Missatges que va escriure l’assassí confés al lloc del crim a Montgat amb sang de la víctima.

Missatges que va escriure l’assassí confés al lloc del crim a Montgat amb sang de la víctima.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un neonazi que va estar destinat a la base militar de Talarn va admetre ahir davant d’un jurat popular a l’Audiència Provincial de Barcelona que el març del 2000 va cometre un assassinat homòfob a Montgat, al Maresme, crim pel qual va ser detingut a Colòmbia el setembre del 2017 i extradit a Espanya un any després. L’homicida, Cristian A.G.C., de nacionalitat colombiana, va reconèixer, en la primera sessió del judici, que va matar un home amb un ganivet i que li va clavar “diverses punyalades”, per la qual cosa va acceptar 15 anys de presó per un delicte d’assassinat, després que la Fiscalia rebaixés la seua petició inicial, que era de 20 anys menys un dia. El Ministeri Públic considera que es presenten un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i un agreujant d’odi i discriminació, ja que l’acusat va deixar consignes nazis a l’escena del crim. Segons l’escrit de la Fiscalia, els fets van ocórrer el 8 de març del 2000, quan l’acusat va acudir amb tren a Montgat per trobar-se amb la víctima, la qual havia conegut a través d’un anunci en un diari. La mateixa víctima va recollir l’acusat a l’estació i van anar al seu domicili. L’escrit d’acusació assenyala que l’assassí confés, guiat “per l’únic menyspreu que sentia cap a l’orientació homosexual” de la víctima, el va agredir amb 17 punyalades que li van causar la mort. A més, li va col·locar una margarida a l’orella dreta i va escriure amb sang de l’home mort en una paret “Hitler tenia raó” i “KKK”, amb referència al Ku Klux Klan. Un testimoni va explicar en el judici que va trobar el cadàver de la víctima i que la situació li va semblar “surrealista”.

Segons la Fiscalia, la víctima no tenia capacitat de defensar-se a l’estar nua, desarmada, confiada i afectada per l’alcohol, i l’atac va ser “despietat, vil, desproporcionat i totalment desafecte i apàtic al dolor i sofriment” de la víctima, que va rebre totes les punyalades en vida. L’assassí, intern a la presó de Brians I, havia estat soldat a Colòmbia i va servir a l’Exèrcit espanyol entre el 2007 i el 2008 a la base de Talarn, és a dir, 7 anys després de cometre el crim. Tenia antecedents per agressió sexual, violència domèstica i lesions, a banda de difondre simbologia nazi.

tracking