SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Inversió de dos milions per millorar la seguretat en túnels de l'N-230

Entre els quals el de Vielha, amb controls tancats de televisió i nova senyalització

Imatge d’arxiu del túnel de Vielha, on s’actuarà.

Imatge d’arxiu del túnel de Vielha, on s’actuarà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment ha adjudicat per més de 2 milions d’euros obres per extremar la seguretat i adaptar-la a l’actual normativa europea als túnels de Lladó, Colladetes i Fogà, al municipi de Senet, i també al túnel de Vielha, tots a l’N-230, segons va informar el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. Fogà i Colladetes són al tram que voreja el pantà d’Escales.

Una de les principals intervencions serà la instal·lació d’una canalització subterrània de cinc quilòmetres de fibra òptica per a un millor control i vigilància mitjançant un circuit tancat de televisió als túnels de Lladó, Colladetes i Fogà.

A més a més, en tots els túnels es millorarà la il·luminació normal i la d’emergència, es col·locarà un sistema d’alimentació ininterrompuda, diferents extintors de pols polivalent, senyalització de les sortides d’emergència, sistemes de detecció automàtica d’incidents, instal·lació de semàfors i barreres exteriors i adequació de tota la senyalització vertical i horitzontal.

Al túnel de Vielha també s’instal·laran circuits de fibra òptica per a videovigilància.

La licitació es va dur a terme a l’estiu de l’any passat per 3,2 milions d’euros. Un total de vint-i-sis firmes han optat a executar els treballs que al final duran a terme la unió temporal d’empreses integrat per Kapsch Trafficcom Transportation SAU-Electra SA i l’UTE Vielha-Túnels.

S’ha de recodar que la restricció de camions comença a Benavarri fins a la frontera francesa i es farà els divendres i diumenges. El sector del transport ja ha mostrat el seu desacord a l’espera que la mesura entri en vigor a Catalunya (vegeu SEGRE d’ahir).

Aragó demana explicacions per limitar el trànsit de camions ? El Govern d’Aragó demanarà a la Direcció General de Trànsit explicacions per limitar el trànsit de camions a l’N-230 durant la temporada d’esquí. En concret, reclamaran els informes que avalen aquesta mesura que s’ha pres sense comptar amb l’executiu aragonès.

tracking