SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Aeroports descarta ara vols regulars a la Seu i aposta per turoperadors de neu

La Generalitat no preveu a curt termini les aerolínies amb viatges programats i busca desestacionalitzar la instal·lació || A l’espera d’implantar a l’abril el sistema d’aproximació antiboira per GPS

Imatge d’arxiu de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.

Imatge d’arxiu de l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aeroports de Catalunya manté contactes amb empreses turoperadores que organitzen paquets de neu per oferir l’aeroport de la Seu d’Urgell i descarta, a curt termini, els vols regulars.

El director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, va explicar al Diari d’Andorra que amb l’entrada en funcionament del nou sistema d’aproximació per GPS, previst per al proper mes d’abril, el Govern espera “més vols corporatius i un increment dels vols xàrter” i, en relació amb els vols regulars, va manifestar que “si tenim una aerolínia que vol fer vols regulessis, perfecte, però ara no estem en aquest estadi”.

Amb el nou GPS l’aeroport de la Seu serà l’únic a Espanya que operi amb aquest servei

Per a Aeroports de Catalunya, l’objectiu és cridar l’atenció dels turoperadors per incorporar als seus paquets de neu l’aeroport Andorra-la Seu. “Tenim un avantatge, i és que els turoperadors venen paquets de neu aterrant a Barcelona, a dos hores i mitja d’Andorra, i nosaltres els oferim una localització molt més pròxima”, va dir.

La Generalitat espera amb el nou sistema d’aterratge “desestacionalitzar l’aeroport” i que “no s’utilitzi tan sols a l’estiu amb el bon temps, sinó que els avions aterrin en condicions meteorològiques adverses també a l’hivern”, va explicar.

Amb l’entrada en servei del nou sistema d’aproximació per GPS, aquesta infraestructura serà l’única a Espanya que operi amb aquest servei, un avantatge competitiu que cridarà l’atenció d’empreses que ara decideixen aterrar abans a Barcelona o a Lleida que a la Seu d’Urgell per la meteorologia.

Aquest mateix mes, l’Estat espanyol va donar l’aval al sistema antiboira que obre la porta que puguin operar avions comercials amb mala visibilitat. Està previst que el proper dia 23 d’abril s’implementarà el servei a l’aeroport.

Llogades les tres últimes parcel·les per a hangars al recinte Aeroports de Catalunya ha iniciat el procés per adjudicar el dret de superfície de les últimes tres parcel·les per construir hangars a l’aeroport. Es tracta de la tercera promoció que arriba després que el Govern posés de lloguer cinc parcel·les, procés que ja ha quedat tancat a l’haver-se adjudicat tota la superfície. Queda pendent executar obres per aixecar quatre hangars ja adjudicats. L’aeroport compta actualment amb vuit hangars construïts, dels quals quatre són d’ús privat i els altres quatre estan ocupats per una empresa dedicada a treballs aeris i manteniment d’helicòpters (Helitrans Pyrenées); una empresa andorrana distribuïts d’avionetes de la marca Pipistrel (Rapid Solutions), i una altra firma del Principat d’Andorra que ofereix servei d’aerotaxis i escola de formació de pilots (TSA). Els hangars tindran un contracte de lloguer per 10 anys.

tracking