SEGRE

MOBILITZACIÓ DRETS

L'himne xilè feminista arriba també a la Seu d'Urgell

Cent dones a la ‘performance’

Un centenar de dones vestides de negre van escenificar ahir la ‘performance’ a la plaça dels Oms de la capital de l’Alt Urgell.

Un centenar de dones vestides de negre van escenificar ahir la ‘performance’ a la plaça dels Oms de la capital de l’Alt Urgell.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de dones es van concentrar ahir a la plaça dels Oms, davant de l’ajuntament de la Seu d’Urgell, per escenificar la versió traduïda al català de la performance Un violador al teu camí, creada a Xile. Després de participar en assajos durant la setmana i una última posada en escena mitja hora abans, a les 12.30 hores del migdia d’ahir va començar puntual la coreografia a tall de protesta contra el patriarcat, la violència contra les dones i la falta de justícia per part dels poders executiu i judicial.

La iniciativa, que va comptar amb la participació del grup de batucada local d’Oliana, va ser precedida d’una xarrada sobre violència sexual a càrrec de Montse Pinea, coordinadora de l’organització Incidència Política i Creació Positiva. D’aquesta manera, la Seu s’ha afegit a altres municipis de la província com Lleida, Tàrrega, Tremp i la Vall de Boí, que des del mes de desembre passat han dut a terme aquesta performance contra la violència masclista. El seu objectiu ha estat solidaritzar-se “amb les companyes xilenes que lluiten contra les polítiques feixistes i masclistes del Govern xilè” i condemnar qualsevol tipus de violència contra les dones.

tracking