SEGRE

SUCCESSOS ESPAIS NATURALS

Tancat 'sine die' Mont-rebei per un despreniment de roques i arbres

Mesura preventiva al detectar altres punts del pendent que podrien desprendre’s || Els geòlegs preveuen visitar avui el congost per avaluar el perill de la zona

Imatges de l’accés de Corçà tancat pels bombers de la Generalitat.

Imatges de l’accés de Corçà tancat pels bombers de la Generalitat.BOMBERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els bombers de la Generalitat van tancar dissabte a la tarda sine die tots els accessos al congost de Mont-rebei després d’un despreniment de roques i arbres a la zona de Corçà, que va obligar a tallar part del camí d’accés. L’allau no va causar danys personals tot i que una de les roques de grans dimensions va passar molt prop de tres excursionistes que van presenciar el despreniment i van ser les que van avisar el 112. Els Agents Rurals també es van desplaçar fins al lloc dels fets per poder recopilar totes les dades de l’esllavissada (coordenades, volum de les pedres i recorregut que van fer al desprendre’s del pendent) i les van enviar a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGCAT). Es preveu que avui els geòlegs facin una valoració in situ per avaluar així la perillositat de la muntanya. Segons fonts dels Rurals, podria haver-hi algun punt “susceptible” de poder desprendre’s. El de dissabte es va produir al camí de Corçà entre el Mas Carlets i l’inici del congost, just davant del pont del Siegué, que uneix els dos costats del congost entre Catalunya i Aragó.

Els bombers de la Generalitat van tancar els tres accessos al congost: des de Corçà, a la Masieta, a Sant Esteve de la Sarga, i des d’Aragó, i van col·locar unes cintes que adverteixen de la perillositat. Precisament, dijous passat una altra allau de roques va tallar la carretera LV-9124, que uneix les poblacions de Guàrdia de Noguera i Sant Esteve. Aquesta via segueix tancada al trànsit fins al dia 7 de febrer per qüestions de seguretat. A les comarques de Lleida s’han succeït els despreniments en els últims dies com a conseqüència del temporal Glòria.

Ahir mateix, els bombers també van haver d’actuar al municipi de la Conca de Dalt per retirar una gran pedra del camí d’accés al nucli d’Ortoneda. Els bombers van rebre l’avís a les 13.00 hores i fins al lloc es va desplaçar una dotació per retirar la pedra i poder obrir el pas pel camí. El despreniment tampoc no va provocar danys personals.

Per un altre costat, a la carretera N-260 al Pont de Bar segueix el pas regulat per semàfors després del despreniment de grans roques de dimecres que va tallar durant dotze hores l’Eix Pirenenc.

Imatges de l’accés de Corçà tancat pels bombers de la Generalitat.

Imatges de l’accés de Corçà tancat pels bombers de la Generalitat.BOMBERS

tracking