SEGRE

TRIBUNALS DROGUES

A judici onze acusats de conrear maria en camps de panís d'Alfarràs

Set d’ells estan a la presó des de l’octubre del 2018 || Quan van ser detinguts van intentar treure 3.000 euros de casa en motxilles de nens que anaven a l’escola

Imatge de la droga intervinguda durant l’operació dels Mossos a Alfarràs l’octubre del 2018.

Imatge de la droga intervinguda durant l’operació dels Mossos a Alfarràs l’octubre del 2018.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de mig centenar de persones van assistir ahir a la previsualització abans del judici contra onze acusats de conrear marihuana a Alfarràs, per als quals la Fiscalia sol·licita penes d’entre dos anys i mig i cinc anys i nou mesos de presó. Eren familiars d’alguns dels acusats, set dels quals es troben en presó preventiva des de l’octubre del 2018, quan van ser detinguts en una operació dels Mossos d’Esquadra. La previsualització es va celebrar al Jutjat Penal 2 de Lleida, en el qual la Fiscalia i les defenses van intentar arribar ahir a un acord sense èxit, per la qual cosa esperen concertar un altre dia per celebrar el judici, si no s’arriba abans a una conformitat.

Segons van informar fonts pròximes al cas, els processats que es troben en presó preventiva s’enfronten a una petició de presó de cinc anys i nou mesos per delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a organització criminal.

Per a la resta d’acusats, entre els quals es troba una dona de 71 anys, la Fiscalia sol·licita fins a dos anys i mig de presó. La vista es va prolongar durant més de dos hores, per la qual cosa els familiars van esperar al vestíbul del jutjat, als passadissos i també a l’entrada de l’edifici de l’Audiència.

Els set acusats a la presó i la dona de 71 anys pertanyen a la mateixa família. Segons els Mossos, el clan familiar es dedicava a conrear les plantes en camps de cultius de diferents punts de la zona del Segrià i termes municipals d’Osca. Aprofitaven suposadament plantacions de panís i altres cultius extensius com el gira-sol per ocultar grups d’entre deu i vint plantes de marihuana. D’aquesta manera s’asseguraven que les plantes rebien l’aigua i l’adob necessari. També conreaven presumptament dins dels habitatges i tenien la llum punxada per facilitar el creixement de la marihuana. Durant l’operació, els detinguts van demanar que els fills poguessin anar a l’escola, moment en què els Mossos d’Esquadra van registrar les motxilles dels menors i hi van trobar 3.000 euros en metàl·lic. En total, la droga intervinguda al clan familiar es va valorar en 100.000 euros.

tracking