SEGRE

RESIDUS MEDI AMBIENT

Gerb recull les escombraries porta a porta als majors de setanta anys

També a persones que acreditin alguna discapacitat que els redueixi la mobilitat i que visquin soles || Després d’haver retirat una de les cinc illes de contenidors

El consistori ha penjat cartells en què informa de la mesura.

El consistori ha penjat cartells en què informa de la mesura.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gerb s’ha convertit en el primer poble de la Noguera que aplica la recollida d’escombraries porta a porta, encara que només a una part dels veïns: els majors de setanta anys i els que visquin sols i acreditin alguna discapacitat que els redueixi la mobilitat. Així ho han establert l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Gerb i l’ajuntament d’Os de Balaguer, després d’haver suprimit una de les cinc illes de contenidors d’aquesta localitat. D’aquesta manera, eviten que les persones amb més dificultats per desplaçar-se hagin de recórrer llargues distàncies per tirar les escombraries.

L’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, va explicar que l’illa de contenidors retirada era a prop de la carretera de Vilanova de la Sal, en una parcel·la privada el propietari de la qual té intenció d’instal·lar una tanca. Després de valorar una nova ubicació a la mateixa zona, no es va trobar un espai adequat per falta de espai, tant de l’illa com per les dimensions dels camions i “vam decidir retirar-la”.

La brigada municipal durà a terme aquesta recollida d’escombraries porta a porta tres dies de la setmana o en funció de la demanda. Els interessats que compleixin els requisits s’han d’inscriure a l’ajuntament per rebre aquest servei. Rufach va explicar que en aquesta zona, pròxima a la carretera de Vilanova de Sal, no hi ha gaires veïns, però la mesura s’ha estès a tota la població.

Malgrat tot, veïns de Gerb que viuen a prop de la carretera van criticar ahir que no s’instal·lés cap altra illa de contenidors a la zona. “Precisament, els contenidors estaven sempre col·lapsats. No només hi viu gent gran aquí i també ens queden lluny la resta d’illes del poble”, van dir. Ahir desconeixien que el consistori hagués aplicat la recollida porta a porta per a la gent gran.

Fomento de Construcciones y Contratas va iniciar l’any 2018 el desplegament del nou servei de recollida d’escombraries de la Noguera en illes de contenidors. El servei es va adjudicar per 1,7 milions per quatre anys, prorrogables a quatre més. Així mateix, mitja dotzena de pobles de la comarca mantenen l’antic sistema per les seues característiques orogràfiques i pel volum d’habitants, que no fa viable el nou sistema. Cada consistori paga en funció del nombre d’illes. Segons fonts del consell, va ser el consistori el que va decidir retirar l’illa de contenidors i no resituar-la.

tracking