SEGRE

INFRAESTRUCTURES FORMACIÓ

Projecten a Alguaire una escola per formar mecànics d'avions

Aprofitant que a l’aeroport es desballesten i reparen aeronaus || Conveni entre Servitec i l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú

Procés de desballestament d’una de les turbines de l’avió Jumbo Boeing 747-400.

Procés de desballestament d’una de les turbines de l’avió Jumbo Boeing 747-400.SERVITEC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Alguaire acollirà un centre de formació en mecànica i manteniment aeronàutic aprofitant que a les instal·lacions es desballesten i reparen avions. Així ho han acordat Servitec Aircraft Maintenance, empresa que porta a terme aquesta activitat, i l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, autoritzada a nivell estatal i europeu per impartir formació en aquest àmbit. Aquesta col·laboració es plasmarà en un conveni.

L’objectiu del conveni és oferir una Formació Professional Dual en la qual la teoria es complementi amb unes pràctiques in situ, aprofitant d’aquesta manera les activitats de preservació i reciclatge d’aeronaus que ja desenvolupa Servitec al lloc. “El nostre objectiu és crear sinergies i generar valor, desenvolupament sostenible i llocs de feina de qualitat per al mateix entorn d’influència”, va explicar Arturo Delgado, conseller delegat de Servitec, que va afegir que “el sector aeronàutic és un jaciment d’ocupació amb un gran potencial i les instal·lacions d’Alguaire tenen les característiques idònies per ampliar les seues activitats”.

L’objectiu és oferir una Formació Professional Dual complementant la teoria amb pràctiques ‘in situ’

El projecte s’emmarca en la reorientació estratègica de les activitats que es desenvolupen a l’aeroport cap al sector industrial i en l’acord entre Aeroports de Catalunya, Servitec i Aeronpark de convertir Alguaire en el clúster de manteniment i reciclatge aeronàutic més gran del sud d’Europa (vegeu SEGRE del dia 25).

El reciclatge que Servitec porta a terme a Alguaire de l’avió Jumbo Boeing 747-400, un dels models comercials més grans del món jubilat fa pocs dies al complir 26 anys des del seu primer vol, donarà una segona vida –amb prèvia certificació– a unes 1.200 peces sensibles. La resta de materials es destinaran a usos industrials.

L’últim turoperador inicia la campanya de vols d’hivern L’únic turoperador que queda a l’aeroport d’Alguaire, Quality Travel, començarà diumenge la campanya de vols d’esquiadors. La companyia sueca operarà a Alguaire durant 10 diumenges, per la qual cosa la temporada s’allargarà fins al 5 d’abril. Quality Travel va portar 2.759 passatgers a Alguaire durant l’hivern passat. Aquest turoperador serà l’únic que durà esquiadors a l’aeroport lleidatà a causa que la fallida del gegant turístic britànic Thomas Cook va deixar Neilson sense bona part dels avions que noliejava per portar turistes del Regne Unit a les pistes d’Andorra i a Baqueira. La seua marxa també va provocar la de l’aerolínia Jet2.com, que venia moltes de les seues places a Neilson. Val a recordar que l’aerolínia espanyola Air Nostrum manté a l’aeroport de Lleida el vol setmanal a Palma.

tracking